Home / Algemeen / Wilfred den Breejen verlaat Buitenveldert na tien jaar: “Dankbaar voor de kansen”

Wilfred den Breejen verlaat Buitenveldert na tien jaar: “Dankbaar voor de kansen”

Wilfred den Breejen trekt na tien jaar, waarvan vijf als hoofdtrainer, de deur bij Buitenveldert achter zich dicht. De oefenmeester heeft besloten zijn aflopende contract niet te verlengen. “Voor mijn gevoel is het mooi geweest.”

Aan alles komt een einde. Ook aan het succesverhaal van Den Breejen in Amsterdam-Zuid. Enkele maanden geleden was voor hem al duidelijk dat het zijn laatste jaar als trainer van de tweedeklasser zou zijn. “Het houdt een keer op, het is niet dat ik er gisteren ben gekomen. Voor mijn gevoel is het mooi geweest.” Hij kan niet ontkennen dat het gebrek aan (of eigenlijk ontbreken van) een sportieve ambitie van de club met de Zaterdag 1 een rol heeft gespeeld in zijn besluit. “Gedurende een seizoen loop je altijd tegen verschillende problemen aan, binnen de spelersgroep of organisatie. In het begin ben je vol energie, pak je alles op en zet je je schouders eronder. Nu merk ik bij mezelf dat de energie om dingen op te lossen minder wordt en de ergernis groter.”

Zo staat hij er alleen voor als het gaat om de toekomstplannen met de zaterdagselectie. “Als selectie ben je een klein eilandje binnen de club. Het kan ook een pluspunt zijn: je mag volledig bepalen wat je zelf wil. Maar ik zou graag een route willen hebben die we samen bewandelen. Natuurlijk ben ik de club ontzettend dankbaar voor de kansen die ik als jonge trainer heb gekregen. En ik zal Buitenveldert na tien jaar erg gaan missen.”

Foto: Ricky Sportphotography

In februari 2014 stapte hij tussentijds in als hoofdtrainer, nadat Den Breejen de vijf jaar daarvoor succesvol jeugdtrainer was. Buitenveldert speelde toen nog in de zaterdag vierde klasse. In drie jaar tijd werd hij twee keer kampioen en momenteel speelt de club voor het derde opeenvolgde seizoen in de tweede klasse A.

“Het is telkens de doelstelling iets beter dan het jaar daarvoor te presteren. De kans is groot dat we dat dit jaar niet voor elkaar krijgen”, doelt Den Breejen op de huidige klassering (voorlaatste, red.). “Ik vind dat deze selectie top-5 waardig is. Maar je staat één na laatste Wilfred, dus waar heb je het over. De cijfers liegen niet. Het is 4,5 jaar hosanna geweest, nu gaat het even iets minder. We komen er echt wel bovenop, daar ben ik heilig van overtuigd.”

Foto boven: Hans van Beek