Van AFC naar JOS

Willem II is eindstation van bekeravontuur AFC

Tweededivisionist AFC heeft niet voor een derde stunt kunnen zorgen in de TOTO KNVB Beker. Willem II bleek toch iets te sterk voor de ploeg van Uli Landvreugd, die door een 3-0 nederlaag werd uitgeschakeld in de achtste finales.

Vol vertrouwen (na de eerdere verrassingen tegen Telstar en FC Oss) en in uitstekende vorm reisde de koploper van de Tweede Divisie af naar Tilburg. Maar nog voor de rust waren ze volstrekt kansloos. In de achttiende minuut opende de volledig vrijstaande Donis Avdijaj de score en twintig minuten later was het al 3-0, door twee treffers vlak achter elkaar. Fran Sol benutte een wat makkelijk gegeven strafschop en oud-Ajacied Aras Özbiliz liet doelman Patrick Zonneveld kansloos met een fraaie knal in de verre bovenhoek.

Voor AFC bleef het in de eerste helft bij een vroeg speldenprikje van Yordi Teijsse na zeventig seconden, toen de meeste vertraagde Amsterdamse supporters (file) hun plek in het uitvak nog moesten vinden. Willem II behield de controle over de wedstrijd en spande zich niet bovenmatig in om een grotere bekeruitslag neer te zetten. Zo miste Sol halverwege de tweede helft zelfs voor open doel.

Namens de bezoekers konden pogingen van Tim Linthorst (vrije trap) en invaller Matthijs Jesse (counter) doelman Timon Wellenreuther niet verrassen. Een eretreffer bleek AFC niet gegund, al maakte ploeg hier ook weinig aanspraak op. Het bekeravontuur zit erop voor de Amsterdammers. De focus kan, na de winterstop, volledig op de competitie die 12 januari wordt hervat met een thuiswedstrijd tegen concurrent IJsselmeervogels.

Morgen (woensdag) uitgebreide interviews na de bekeruitschakeling van AFC.