Foto website AFC: Willem Scheerens (l) in actie voor de beker tegen FC Den Bosch

Willem Scheerens hoopt op mooi seizoen met OFC

Voor Willem Scheerens breekt er een nieuw hoofdstuk in zijn voetbalcarrière aan. De verdedigende middenvelder speelde de voorbije vijf seizoenen voor Topklasser AFC en heeft de overstap gemaakt naar het ambitieuze Oostzaanse OFC. OFC werd afgelopen seizoen kampioen onder leiding van Imdat Ilguy en speelt komend seizoen in de Eerste klasse.

Je maakt de stap van de Topklasse naar de eerste klasse?

“Dat klopt, maar af en toe moet je er misschien één, twee terug doen om er weer één vooruit te maken. Aan het eind van vorig seizoen werd duidelijk dat de nieuwe, toenmalige trainer Maarten Stekelenburg weinig vertrouwen in mij uitsprak en mij dus weinig kans op speelminuten toedichtte. Dat heeft mij besloten deze mooie club te verlaten.”

Scheerens (28), in het dagelijks leven account manager in kantoorartikelen, kwam uiteindelijk terecht bij OFC. “In eerste instantie leek het erop dat ik mijn oude trainer Cor ten Bosch zou volgen naar FC Breukelen, maar we kwamen er toch niet helemaal uit. Toen kwam OFC vervolgens en het verhaal van trainer Imdat Ilguy sprak me erg aan.” Scheerens vervolgt: “De visie van de nieuwe trainer is helder. Net als de manier van spelen en er is een duidelijke structuur. Daarnaast is OFC een gemoedelijke, echte dorpsclub. De saamhorigheid is voelbaar. En er zijn ook nog eens ambities.”

Dat wilde ik je eigenlijk net vragen. Hoe zit het daarmee?

Scheerens: “Onze doelstelling in de Eerste klasse is leuk, aantrekkelijk voetbal spelen voor de grote achterban. Daarmee willen we natuurlijk zoveel mogelijk punten halen, en dus zullen we met een schuin oog naar de periodestanden kijken. Kampioen worden lijkt me iets te enthousiast.”

Foto website AFC: Willem Scheerens (l) in actie voor de beker tegen FC Den Bosch
Foto website AFC: Willem Scheerens (l) in actie voor de beker tegen FC Den Bosch

Hoe zijn de eerste twee weken van de voorbereiding verlopen?

Scheerens: “Trainen, trainen en nog eens trainen. Vanavond (9 aug) spelen we het eigen OFC-toernooi en dat wordt pas de eerste oefenwedstrijd.  De groep is nagenoeg compleet, dus dat wordt nummertjes trekken. De concurrentie zal groot zijn, maar ik heb veel vertrouwen. Het kan nog wel eens een heel mooi seizoen worden.”

Je hebt de laatste 5 jaar bij AFC gespeeld. Hebben ‘The Reds’ een speciaal plekje voor jou?

Scheerens: “Jazeker. Het was een heel mooie tijd en een geweldige club. Ik hoop voor ze dat het een beter seizoen wordt als vorig seizoen. Het begin van de voorbereiding is in ieder geval veelbelovend. Maar nogmaals, ik ben te ambitieus om op de bank te zitten en wil graag belangrijk zijn voor het team. En dan heb ik bij OFC meer kans op slagen dan bij AFC.” besluit Scheerens.

Vanavond speelt OFC de eerste wedstrijd van het eigen OFC-toernooi. Tegenstander is DVC Buiksloot (fusieclub tussen DWV en de Volewijckers). Zondag treft de ploeg van Imdat Ilguy KFC uit Koog aan de Zaan. Die ploeg speelt komend seizoen in de Zaans gekleurde Tweede klasse A.

Verslag: Arno Maarse

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)