Wind mee voor Zeeburgia

De spanning in de eerste klasse A is om te snijden. Op de koudste 24 maart in 100 jaar is het Zeeburgia dat moet aantreden in IJmuiden tegen Stormvogels. Een ploeg die de laatste weken in vorm is. Voor Zeeburgia is het noodzaak om de drie punten te pakken om aansluiting te behouden in de titelstrijd.

Na een kwartier aftasten is het Zeeburgia die de eerste kans in de wedstrijd krijgt. Rozendaal wordt in de 14e minuut diep gestuurd, kapt een  verdediger uit en schiet voorlangs. De eerste helft lijkt op twee speldenprikken van Cornet na te eindigen in een brilstand, maar toch is het in de laatste minuut Abdel Taki die één op één met Ziere koelbloedig weet af te ronden.

Jan Ziere, de keeper die heeft aangegeven Stormvogels na dit seizoen te zullen verlaten. In de Blessuretijd van de 1e helft is er nog een mogelijkheid voor Stormvogels uit een vrije trap vanaf de zijkant van het veld. Deze valt verraderlijk voor het doel, maar Kevin Sterling, de jonge spits van Stormvogels kan net niet gevaarlijk worden.

De tweede helft laat een iets ander beeld zien. Stormvogels voetbalt beter, maar kan niet echt tot uitgespeelde kansen komen. Toch zijn ze niet de onderliggende partij. De individuele klasse van spelers maakt ook in deze wedstrijd het verschil. De ijzersterke spits Cornet schakelt snel om en ontvangt van achteruit aan de linkerkant de bal. De ook snel omgeschakelde Rozendaal loopt door het centrum en wordt door Cornet prachtig bediend. Rozendaal rond makkelijk af en brengt hiermee Zeeburgia met 0-2 in veilige haven.

De spanning leek nog terug te komen in blessuretijd door een goal van Mischa Plug van Stormvogels, maar de tijd was te kort. Waar er voor Stormvogels niet veel meer te halen valt dit seizoen heeft Zeeburgia weer laten zien dat het een ploeg is die terecht meestrijd voor het kampioenschap in deze klasse.