Wind spelbreker voor AMVJ en Beursbengels

Voor de derde keer op rij is AMVJ er in de zaterdag tweede klasse A niet in geslaagd de wedstrijd winnend af te sluiten. Waar tegen BOL en AFC nog een voorsprong werd verspeeld, kwam de ploeg van Hans Schakel tegen Beursbengels helemaal niet tot scoren: 0-0. En dat lag niet alleen aan het missen van de kansen voor de Amstelveners, door de wind was het namelijk moeilijk voetballen op sportpark Het Loopveld.

Zeker in de eerste helft speelde de wind een grote rol. Echt goed voetbal was door de wind voor beide ploegen niet mogelijk. Aanvallend werden er slechts van afstand speldenprikjes uitgedeeld in een openingsfase die vooral werd ontsierd door vier gele kaarten in het eerste half uur. De grootste mogelijkheid was voor AMVJ, maar Tjerk Veltman wachtte oog in oog met doelman Bertram de Langen en zag zijn zwakke stiftbal uit het doel gehouden worden.

AMVJ - Beursbengels

Na de rust probeerde Beursbengels te profiteren van de wind mee, hoewel die gedurende de wedstrijd steeds minder werd. Datzelfde gold voor de druk van de Amsterdammers. In de beginfase van de tweede helft werd AMVJ nog onder druk gezet, maar zonder succes. De enige echte kans was voor Zion Linger, maar hij stuitte op doelman Levien Rocha.

Naarmate de wedstrijd zijn einde naderde, was het AMVJ dat op zoek ging naar de openingstreffer om de wedstrijd open te breken. De Langen wist dit echter te voorkomen. Eerst tikte hij een volley van Imke van Moorselaar goed over de lat, vervolgens redde hij tot tweemaal toe een inzet van Van Moorselaar.

Imke van Moorselaar

Een treffer zat er niet meer voor AMVJ en Beursbengels. Zo zorgden beide doelmannen, die de afgelopen weken een wat mindere periode doormaakten, ervoor dat er niet gescoord werd in Amstelveen (0-0). Een gelijkspel waar voornamelijk de thuisploeg van baalt.

“Weer twee verloren punten”, zei een teleurgestelde Hans Schakel (AMVJ) na afloop. “Het was lastig met de wind en een hobbelig veld. We willen echt graag combinatievoetbal spelen, hebben dat ook geduldig geprobeerd, maar het ging wel moeilijk. We hebben vanmiddag meer kansen dan Beursbengels gecreëerd, maar vergaten onszelf te belonen. Over het spel ben ik niet ontevreden, het resultaat wel. Hier schieten we weinig mee op.”

Tegenstander Beursbengels schiet juist wél wat op met het punt. Hiermee stijgt de ploeg van Dennis Koorn naar de negende plaats, over Overbos heen. Koorn kan dus zeker leven met het gelijkspel. “Over de gehele wedstrijd vind ik het ook terecht. De eerste helft stonden we goed gegroepeerd en na rust hoopten we met wind mee meer druk te geven. De eerste twintig minuten lukte dat goed, maar daarna zakte het wat in. Het was lastig om te voetballen hier, zeker voor ons. Wij zijn dit helemaal niet gewend.”

Foto’s Karel Stevens

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!