OFC Oostzaan
11-08-2020: Voetbal: Fotopersdag OFC Oostzaan: Oostzaan (L-R) : 3th row: Mohamed Chih, Niels van den Heuvel, Niels Springer, Victor van der Linde, Eric Veerman, Niels Butter, Abdel El Hasnaoui 2th row: Dylan Otto, Bilal Amarzagouio, Sonny ten Hoope, Kay Hilverink, Petar Stoskovic, Tim Elmers, Alje Wiltenburg, Ogulcan Sadiroglu, Michael Klene 1th row: Joel Donald, Deniz Aslan, Bilal El Amrani, Edip Biberoglu, Bert Blank, Roy van der Mije (trainer/coach), Dennis Nederlof, Mukthar Suleiman, Sofian Akouili, Denzel Prijor

Winnend OFC buigt vroege achterstand in tweede helft om

OFC heeft zich na het gelijke spel van afgelopen weekend uitstekend gerevancheerd. De Oostzaanders speelden zondagmiddag een lastig uitduel tegen OSS ’20, maar wisten desondanks een 1-3 overwinning als einduitslag neer te zetten.

Bekijk de uitslagen en stand in Derde Divisie Zondag

Het team van trainer Roy van der Mije begon scherp aan de wedstrijd en drong de tegenstander daardoor direct op eigen speelhelft. Niets bleek dan ook aan de hand voor OFC, maar een organisatiefout in de OFC-defensie zorgde binnen 10 minuten plotseling voor een achterstand. De bezoekers vergaten door te dekken, waardoor OSS ’20 met een schitterende goal zomaar de openingstreffer op het scorebord kon zetten. Door het tegendoelpunt was OFC voor een korte periode van slag, maar na de twintigste minuten kwam de club weer beter in het duel. OFC zette zijn tegenstander steeds meer onder druk en kwam dichterbij het doel van OSS ’20, maar de gecreëerde kansen resulteerden niet in de gelijkmaker. Daardoor ging OFC met een kleine achterstand aan de thee.

OFC zette in de rust de puntjes op de ‘i’ en kwam meer dan uitstekend uit de kleedkamer. Het team nam nóg meer initiatief dan in de eerste helft, waardoor de eerste OFC-treffer van de wedstrijd niet lang kon uitblijven. Het was Niels Springer die de treffer op zijn naam mocht zetten. OFC stootte vervolgens verder door en kwam binnen tien minuten eveneens op voorsprong. Bij een gegeven strafschop ging Bilal el Amrani achter de bal staan, die de keeper van OSS ’20 kansloos liet. De voorsprong van OFC schudde de thuisploeg wakker. Het was nu OSS ’20 dat het initiatief moest nemen, waardoor het achterin bij tijd en wijle één-op-één ging spelen. Het zorgde in de laatste minuten voor de 1-3. OFC speelde een omschakelmoment uitstekend uit, waarna Joël Donald het derde en laatste doelpunt voor OFC maakte.

“We hebben vandaag gevoetbald tegen de ontstane situatie”, oordeelde Van der Mije na het duel. “Het is natuurlijk vervelend dat je plotseling op een 1-0 achterstand komt. We speelden tegen een van de beste ploegen uit de Derde Divisie, dus dan is het lastig om het om te draaien. Daarom duurde het even voordat we de samenhang en organisatie weer goed voor elkaar hadden, maar daarna hebben we weer uitstekend voetbal laten zien. Ik zag mijn ploeg met de minuut in de wedstrijd groeien. We hebben dan ook dik verdiend gewonnen.” Volgende week zondag neemt OFC het thuis op tegen Groene Ster.

Tekst: Jordi Smit