Winnend OFC maakt het zich onnodig moeilijk tegen Westlandia

Het is OFC wederom gelukt om een overwinning over de streep te trekken. De Oostzaanders boekten een 2-1 overwinning op Westlandia.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Derde Divisie Zondag

De ploeg van Pieter Mulders maakte het de tegenstander al in de eerste helft duidelijk dat er weinig te halen was. OFC begon uitstekend aan de wedstrijd en drukte Westlandia terug op eigen speelhelft. Buiten een schot die tegen de onderkant van de lat aan kwam, creëerden de bezoekers weinig tot geen kansen. OFC daarentegen maakte twee treffers. Na twee schitterende aanvallen was het beide keren Niels Springer die de bal het beslissende zetje gaf: 2-0.

Ook aan het begin van de tweede helft had OFC het overwicht in het duel. Tot doelpunten kwam het echter niet, waardoor Westlandia perspectief bleef zien. Na zestig minuten spelen kwam de opponent steeds beter in de wedstrijd door slordigheden van OFC. Het lukte Westlandia echter pas in de blessuretijd om via Steve van Kesteren de aansluitingstreffer te maken. In de laatste minuten slaagde het er echter niet meer in om te scoren, waardoor OFC de drie punten in Oostzaan hield.

“In de eerste helft hebben we uitstekend veldspel laten zien, maar na rust maakten we het ons onnodig moeilijk”, oordeelde Mulders na afloop van het duel. “Ik heb al vaker gezegd dat wij onze eigen tegenstander zijn. Helaas zijn we nog niet zover dat we zo een wedstrijd kunnen doodmaken. Desondanks mogen we tevreden zijn met het resultaat.” Komende zondag gaat OFC op bezoek bij Hercules.

Tekst: Jordi Smit