Home / Algemeen / Winst baat OSV niet

Winst baat OSV niet

De 3-4 winst bij Monnickendam vanmiddag heeft OSV niet kunnen verlossen van de nacompetitie. Zandvoort wist te winnen bij ZOB en daardoor mogen de mannen van Rene Panhuis volgende week nog minimaal twee wedstrijden spelen. Een bittere pil voor OSV, dat een 3-1 achterstand goed wist te maken tegen Monnickendam. In de nacompetitie treft OSV in Jong Holland een oude bekende. Vorig jaar werden er twee pittige duels uitgevochten in de toenmalige derde klasse, waarbij OSV kampioen werd en Jong Holland als tweede eindigde. Dat belooft nog wat.

OSV speler Niels Rietvelt vond dat zijn ploeg zwak begon vanmiddag.
Rietvelt:’Ik kreeg in het eerste kwartier niet het idee dat wij voor onze laatste kans vochten. Monnickendam was gewoon veel sterker en we stonden al snel 2-0 achter.’

Niet ongebruikelijk dit seizoen was het Kid Ronday die deze twee treffers van Monnickendam voor zijn rekening nam. Nog voor rust deed OSV iets terug toen Govert Vogel op aangeven van Rietvelt de 1-2 scoorde en voor de aansluiting zorgde. Maar snel na rust vergrootte Kid Ronday met zijn derde treffer de marge weer tot twee.

Niels Rietvelt van OSV
Niels Rietvelt van OSV

Rietvelt:’Pas na deze 3-1 kwam er iets los bij ons. Het was duidelijk wat we moesten doen en we werden gevaarlijker.’

Het laatste half uur was voor OSV. Eerst scoorde Dick Bos de 3-2 en even later maakte Renco Bakker er ietsjes gelukkig 3-3 van. Toen Jesse Braspenning van Monnickendam twee keer onbesuisd tackelde en ook twee keer geel hiervoor kreeg, was het verzet van Monnickendam gebroken. In de 70ste minuut gaf Rietvelt een steekpass op Dick Bos, die vanaf links hoog in de touwen afwerkte. Met deze 3-4 mocht OSV weer hoop hebben om de nacompetitie te ontlopen.

Rietvelt:’Dick schoot eigenlijk vanuit een onmogelijke hoek, maar hij zat er wel lekker in. Daarna geloofde iedereen het wel. Wij kregen nog een kans en Monnickendam zette niet echt meer aan. Toen het was afgelopen wisten we al dat Zandvoort had gewonnen. Grote hoop hebben we dus nooit gehad. Nu moeten we tegen Jong Holland en dat waren vorig jaar heftige potjes. Zij zullen nog wel wat goed willen maken. Gelukkig hebben we een vrij fitte selectie, alleen Govert (Vogel red.) is geschorst.’

Nog geen vakantie dus voor OSV, dat tegen Jong Holland de eerste wedstrijd uit speelt. Voor het volledige overzicht van de nacompetitie verwijzen wij u naar de nacompetitie pagina op onze website. Te vinden op:

https://www.hetamsterdamschevoetbal.nl/programma-nacompetitie-zaterdag/

Foto slideshow: OSV tegen Zandvoort eerder dit seizoen

Bestel de Kampioensspecial 2021/2022 voor slechts €6,99

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV
Send this to a friend