Winst op ZOB bezorgt WVHEDW periodetitel en beslissingswedstrijd

WVHEDW mag zich in de zaterdag tweede klasse A opmaken voor ‘een finale’, zoals trainer Kees Oostermeijer dat noemt. De Amsterdammers eindigden door een 0-2 overwinning bij nummer drie ZOB op gelijke hoogte met BOL. Een beslissingswedstrijd moet volgende week zaterdag bepalen wie er kampioen wordt, de verliezer gaat de nacompetitie in.

“Dit was een mooie opmaat naar de finale tegen BOL. Het is een mooie troostprijs dat wij de periodetitel hebben gepakt, maar het gaat om één prijs: het kampioenschap. Zeker als je zo dichtbij bent”, zegt Oostermeijer. Die derde periodetitel – op doelsaldo eindigt WVHEDW boven stadgenoot Buitenveldert – maakt voor Ashraf Azzouz weinig uit. “Wij gaan toch geen nacompetitie spelen, want wij winnen van BOL.”

De 24-jarige aanvaller stal de show in Zuidoostbeemster. In de 63ste minuut zag Azzouz doelman Björn Huisman iets te ver voor zijn doel staan en zorgde met een werelddoelpunt – een afstandsschot van zo’n vijftig meter – voor de 0-2. Het was niet de eerste keer dit seizoen. In de bekerwedstrijd tegen United/DAVO deed Azzouz dit ook met succes. Daarmee was de overwinning binnen, want ZOB kwam in de slotfase niet verder dan een paar kleine momenten in een druk strafschopgebied en een bal op de lat van Dennis Pals.

Halverwege de eerste helft ging Huisman ook al in de fout bij de 0-1. De sluitpost verwerkte een onschuldige voorzet van Azzouz niet goed en in de rebound stond Mick van Moerkerk op de juiste plaats om de score te openen. Omdat BOL halverwege tegen een verrassende 1-0 achterstand aankeek bij EDO, droomde WVHEDW even van het kampioenschap. De hoop dat het vandaag zou gebeuren was al snel vervlogen, want binnen korte tijd na rust had de ploeg uit Broek op Langedijk een 1-3 voorsprong te pakken en stevende de ontknoping af op een beslissingswedstrijd.

ZOB probeerde het, maar vond veelvuldig doelman Jordy Heimens op haar weg. In de eerste helft redde de sluitpost goed op een inzet van Pals en een vrije trap van Wouter van Os. In de slotfase bleef de Amsterdamse verdediging koel bij enkele hachelijke momenten in het strafschopgebied. Oostermeijer: “Toen de 1-2 uitbleef, zeker in zo’n wedstrijd, had ik het gevoel dat de overwinning binnen was. Nu mogen we ons een week voorbereiden op de finale tegen BOL.”

Op zaterdag 20 mei staan beide ploegen in een beslissingswedstrijd op neutraal terrein tegenover elkaar. Na een 2-2 gelijkspel op eigen veld en een 3-1 nederlaag in Broek op Langedijk hoopt WVHEDW in de belangrijkste wedstrijd van het jaar wel van BOL te kunnen winnen. “Als wij ons eigen ding blijven doen, komen wij een heel eind.”

Maandagmiddag is een uitgebreide samenvatting en reacties op onze Wedstrijd van de Week te zien op onze site.

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand in de zaterdag tweede klasse A.