Winst op DHC brengt JOS/Watergraafsmeer op drempel van Hoofdklasse

JOS Watergraafsmeer is slechts één overwinning verwijderd van promotie naar de zondag Hoofdklasse. De ploeg van Cor ten Bosch was met 3-1 te sterk voor DHC en neemt het volgende week zondag op tegen de winnaar van het duel tussen TOP en Leonidas.

JOS begon uitstekend aan de wedstrijd tegen DHC en opende na een kleine tien minuten spelen al de score. Malcom Esajas legde een voorzet van Richmond Bossman terug op Hanne Hagary en de buitenspeler schoot knap binnen. DHC liet zich na de vroege tegenslag echter niet uit het veld slaan en rechtte de rug. Na een half uur spelen kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Een goede aanval over links werd afgerond door Quinten van der Kraaij: 1-1.

In de tweede helft kregen beide ploegen weinig kansen en het was ook niet verbazingwekkend dat de tweede treffer voor de thuisploeg uit een hoekschop kwam. DHC werkte de corner slecht weg en Kevin Huijsman wist wel raad met dit buitenkansje: 2-1. Vijf minuten voor tijd besliste Raven Bergwijn het duel door in de korte hoek raak te schieten: 3-1. In de finale wacht een wedstrijd tegen TOP of Leonidas op neutraal terrein.

“Een overtuigende en goede overwinning,” aldus Ten Bosch. “We hebben nog niets, maar de voortekenen zijn erg goed. Ik zie duidelijk dat we als team gegroeid zijn. We willen dolgraag naar de Hoofdklasse en daar gaan we volgende week nog één keer alles voor geven.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma van de nacompetitie.