Winst op DSOV helpt AGB weer aan kop

AGB heeft in de zondag derde klasse C de koppositie weer terug. De ploeg van Senel Cebar rekende op eigen veld af met laagvlieger DSOV, al duurde het wel lang voordat het verschil werd gemaakt. AGB gaat als gedeeld winterkampioen met OSV de jaarwisseling in, maar heeft nog wel een wedstrijd tegoed.

“Een meer dan terechte overwinning”, vond Cebar. “DSOV was eigenlijk alleen gekomen voor een punt en speelde heel behoudend. Zeker het laatste half uur heb ik ze niet over de middenlijn gezien. Wij waren constant aan het drukken, hebben het nog een beetje spannend gemaakt, maar uiteindelijk verdiend gewonnen.”

AGB - DSOV

Al na twee minuten zat de thuisploeg op rozen. Sergio Comvalius wist optimaal te profiteren van een foutje van de DSOV-doelman: 1-0. Nog geen tien minuten later gaf de thuisploeg zelf ook een cadeau weg. Een verdedigingsfout werd door Jason Esseboom goed afgestraft: 1-1.

Waar AGB de betere ploeg was en het meest balbezit had, was het DSOV dat tegen de verhouding in. Na een inworp kon Maarten van Rijckevoorsel uit het niets door de Amsterdamse verdediging lopen en de 1-2 binnen schieten. Zo keek AGB halverwege tegen een verrassende achterstand aan.

AGB - DSOV

Daar kwam echter al snel verandering in. Nog geen dertig seconden na de hervatting stonden beide ploegen weer op gelijke hoogte door een doelpunt van Comvalius. DSOV groef zich in, in de hoop dit punt te koesteren, en beperkte zich tot het verdedigen. Lang hield de ploeg uit Vijfhuizen stand tegen de druk van AGB, maar enkele minuten voor tijd bezweken de gasten alsnog.

Uit een vrije trap van zo’n 22 meter bracht Ferdi Yalcin de thuisploeg weer aan de leiding. “Echt een prachtig doelpunt”, aldus Cebar. “Dat was ook meteen het breekpunt voor DSOV en wij hadden onze verdiende voorsprong te pakken.” Het werd nog mooier voor AGB, want in de blessuretijd bepaalde Nessie Imac de eindstand op 4-2.

AGB - DSOV

Daarmee is AGB weer koploper in de zondag derde klasse C. De ploeg van Senel Cebar komt op gelijke hoogte met OSV, maar heeft nog wel een wedstrijd (tegen IVV in februari, red.) tegoed. “Na de terechte nederlaag tegen Diemen hebben we weer de draad kunnen oppakken. Ik ben hartstikke trots op de spelers.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.