Winst van Algarve Cup moet voor RODA’23 de ommekeer vormen

Cor ten Bosch heeft afgelopen zijn tweede prijs als hoofdtrainer van RODA’23 gewonnen. Na het Kampioenschap van Amstelveen in de zomer wonnen de Bovenkerkers nu tijdens het trainingskamp in Albufeira (Portugal) de Algarve Cup, in voorbereiding op de tweede seizoenshelft.

Van donderdag tot en met zondag verbleef huidige nummer zes van de zondag derde klasse C in het zonnige Portugal. “Het was erg leuk en leerzaam. We hebben onder prachtige omstandigheden goed kunnen trainen en het toernooi was een klein beetje de slagroom op een uitstekend trainingskamp. Ik heb een veel beter inzicht kunnen krijgen, niet alleen in de kwaliteiten maar ook het sociale aspect van de spelers. Hopelijk kan dit de ommekeer vormen, dat we hier een beetje moed uit putten voor de tweede seizoenshelft.”

Tijdens de Algarve Cup speelde RODA’23 zaterdag twee wedstrijden van 2x twintig minuten tegen SVC’08 en Westervoort. De eerste wedstrijd werd met 0-2 verloren van de eersteklasser uit Wassenaar. “Een belachelijk eenzijdige wedstrijd. Wij kregen genoeg kansen op een doelpunt, maar zoals wel vaker dit seizoen krijgen we er in de laatste vijf minuten twee tegen.”

Buiten de drie punten voor een overwinning kreeg elke club één punt per gemaakt doelpunt. “Voor de tweede wedstrijd zeiden we gekscherend dat we er met een 4-0 overwinning wel zouden zijn. En wat er toen gebeurde… Ons tweede elftal had vlak daarvoor met 9-1 van Westervoort 2 gewonnen, dus die jongens jaagden ons de hele wedstrijd op. Bij de rust stond het 3-0, uiteindelijk werd het ook 4-0. Dat was genoeg. De prijs zelf zegt natuurlijk niks, maar het was wel hartstikke leuk voor de sfeer.”

De winterstop is vaak ook het moment van reflectie op de eerste seizoenshelft. Ten Bosch is zeer kritisch. “De eerste seizoenshelft was gewoon ondermaats. Dan kijk ik naar mijzelf en de spelersgroep. In 2016 waren we niet heel gelukkig.” In persoonlijke gesprekken met de spelers hoopt de oefenmeester een aantal dingen duidelijk te hebben gemaakt richting volgend seizoen. “Een jaar geleden is het mij met Breukelen in Benidorm ook gelukt om alles op scherp te krijgen en uiteindelijk te promoveren. Dus waarom zou het nu niet lukken. Over doelstellingen moeten we het in deze situatie niet gaan hebben, dat heb ik ze ook duidelijk gemaakt. Ik had gehoopt op een plek bij de eerste drie. Dat is nog haalbaar, maar dan moet het wel anders. We gaan het echt wedstrijd voor wedstrijd bekijken. Dan zien we daarna wel hoe het gaat.”

Foto’s Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)