Winst voor AFC in doelpuntrijke degradatiekraker met Zwaluwen ’30

Onderaan Zaterdag 1a blijft het spannend tussen AFC en Zwaluwen ’30. De twee ploegen losten elkaar de laatste weken steeds af op de laatste plaats. Zwaluwen ’30 won vorige week nog verrassend van koploper WV-HEDW, waardoor het AFC weer de rode lantaarn gaf. Zaterdagmiddag stonden beide ploegen tegenover elkaar. Het werd een doelpuntrijk duel, waarin de Amsterdammers aan het laatste eind trokken en daardoor weer van de laatste plaats af zijn: 5-3.

In het eerste half uur kwam AFC al op een 3-0 voorsprong, waarmee het duel gespeeld leek te zijn. De goals kwamen van Justin Swart, Michael Mol en Soufiane Hetli. Maar een paar minuten daarna kwam Zwaluwen ’30 terug in de wedstrijd met de 3-1 van Encho Margaritha. En voor rust werd het ook nog eens 3-2 dankzij Jerven David, waardoor het toch weer spannend werd.

Het duurde vervolgens tot de zeventigste minuut voordat AFC de marge weer op twee wist te brengen. Daniël Zoutberg, dit seizoen ook al 3 keer trefzeker in de Jacks League, zette de 4-2 op het scorebord. In de slotfase maakte hij ook nog de 5-2. Joost Feld maakte daarna nog de 5-3, maar die was voor de statistieken.

Zo blijft het spannend onderin, AFC heeft nu een puntje voorsprong op Zwaluwen ’30. Er zijn nog vijf duels te gaan. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 1a

Archieffoto: Tom Poederbach