Home / Algemeen / Winst voor AFC op bezoek bij Spakenburg

Winst voor AFC op bezoek bij Spakenburg

Op bezoek bij Spakenburg heeft AFC een prima 0-2 overwinning geboekt.

Al vroeg in de wedstrijd was het raak voor Raily Ignacio. Nadat hij de bal bij een eerste kans te ver voor zich uitspeelde, lukte het de tweede keer wel. Cody Claver zette de bal voor richting Ignacio, die de 0-1 binnen gleed. Na een kwartier werd Spakenburg voor het eerst echt gevaarlijk, met een schot van Vince Gino Dekker vanaf de rand van de zestien. Zijn schot zeilde voorlangs. Spakenburg liet zich wat meer zien en claimde een penalty nadat Maurice de Ruiter onderuit ging in het strafschopgebied, maar de bal ging niet op de stip. De voorzetten van Dekker werden geregeld dreigend, maar Spakenburg wist ze niet te benutten. Daardoor gingen de teams met 0-1 aan de thee.

In de tweede helft bracht AFC Kevin Visser in het veld voor Oussama Siali en Visser eiste meteen een hoofdrol op. Al snel had hij een gele kaart te pakken, na een tackle op de enkel van De Ruiter. En in blessuretijd werd hij uiteindelijk degene die het duel op slot gooide en de 0-2 binnen schoot. Tussendoor waren er voor de thuisploeg zeker mogelijkheden geweest om op gelijke hoogte te komen. Bijvoorbeeld via Vincent Volkert, die de bal compleet verkeerd raakte.

Winst voor AFC dus, dat weer wat klimt op de ranglijst. Volgende week wordt er niet gespeeld in de Tweede Divisie. En omdat AFC al klaar is in de beker, heeft het vrij. Op 30 oktober hervat het de competitie tegen Jong FC Volendam, dat zaterdag met 2-0 won van OFC. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Tweede Divisie

Archieffoto: Tom Poederbach

Onfortuinlijk OFC weer onderuit

 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC