Winst voor AFC op IJsselmeervogels

Na de teleurstellende seizoenstart met een nederlaag vorige week bij De Treffers, heeft AFC nu zijn eerste punten van het seizoen te pakken. In eigen huis won het met 3-0 van IJsselmeervogels.

De bezoekers uit Spakenburg waren in de openingsfase het meest dreigend, maar wisten niet te scoren. Na ruim een kwartier opende Melvin Platje van een meter of twintig de score. Even later kreeg Milan Hoek na slordig balverlies van de bezoekers plotseling een schietkans, maar hij schoot over. Daardoor was 1-0 de ruststand.

Na rust was de eerste kans voor IJsselmeervogels, maar een vrije trap van Mike van de Laar ging net over het doel van Gijs van Zetten. Toen de tweede helft zo’n tien minuten onderweg was, wist AFC de voorsprong te verdubbelen. Na een voorzet van Dalian Maatsen vanaf rechts kon Raily Ignacio er 2-0 van maken. Tien minuten voor tijd zette Platje vanaf de stip de 3-0 eindstand op het bord. De ervaren spits had nog de kans om zijn hattrick compleet te maken, maar schoof de bal in de slotfase naast het doel.

Volgende week gaat AFC op bezoek bij TEC, dat dit weekend de tegenstander was van OFC. Het duel eindigde in de 2-2. Bekijk hier de uitslagen, de stand en het programma in de Tweede Divisie

Foto’s: Ton van Eenennaam

Eerste punt in de Tweede Divisie voor OFC

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC