Winst voor DVVA op negental DWS

In Zaterdag 2a heeft DVVA dit weekend de tweede plaats in handen weten te houden, terwijl DWS zichzelf een slechte dienst bewees in de strijd om lijfsbehoud. Het duel eindigde in 1-4 voor DVVA.

Al binnen vijf minuten stond het 0-1. Een flinke domper voor DWS. “We hebben vorige week juist nog besproken dat we veel goals tegen krijgen aan het begin van een wedstrijd en bijvoorbeeld vlak voor of na rust. Dat heeft te maken met focus en concentratie, maar nu gebeurde het dus weer”, aldus Patrick van Leeuwen. Hij zag Benjamin Korley de bal zo in de voeten schuiven bij Lennart Bril, die er 0-1 van maakte. Dat was ook de ruststand, het duel speelde zich veel af op het middenveld.

Met ongeveer een uur op de klok wist DVVA via Maxim de Staan de voorsprong te verdubbelen, maar niet veel later maakte DWS via Daryl Bobson de aansluitingstreffer. DWS had het gevoel dat de 2-2 in de lucht hing, maar daarna kantelde de wedstrijd. Davelinio Markus kreeg zijn tweede gele kaart en moest vertrekken, beide gele kaarten kreeg hij voor praten. “Tegen DVVA is het dan gewoon gespeeld, als je met tien man komt te staan. Wij konden weinig meer”, zo zag Van Leeuwen.

Het werd 1-3 Guido de Graaf en er sloop wat frustratie in de ploeg bij DWS. Het resulteerde erin dat ook Eldridge Bekoe met rood het veld moest verlaten en DWS het duel met negen man eindigde. DVVA maakt daarna ook nog de 1-4 via wederom De Graaf. “Het was niet onze beste wedstrijd, we leverden niet wat we vorige week wel konden leveren. En DVVA is een slimme ploeg, die daar goed mee om weet te gaan”, zo zag Van Leeuwen.

De komende twee weken is er geen competitie. Daarna gaat DWS verder met een uitwedstrijd bij Arsenal, terwijl DVVA bezoek krijgt van OSV. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a

OSV zakt door de ondergrens en gaat 3-8 onderuit tegen Jong Holland

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)