Winst voor Waterwijk in openingsduel

Het Almeerse Waterwijk is ook de competitie begonnen, in de eerste speelronde was de ploeg vrij. Op bezoek bij hfc EDO won de ploeg van Ben Vis met 0-2. De eerste drie punten werden mee teruggenomen naar Almere.

In Haarlem begon het duel rommelig. De thuisploeg probeerde Waterwijk te verrassen vanuit de omschakeling, alleen daar slaagde EDO niet in. Waterwijk daarentegen speelde gedurende de eerste helft slordig, waardoor EDO de mogelijkheid kreeg om voor het vijandelijke doel te verschijnen. Waterwijk wist ook niet te scoren, dus werd de thee opgezocht met een 0-0 tussenstand.

Na de pauze kwam Waterwijk scherper voor de dag, de ploeg van trainer Ben Vis nam meer het initiatief. De Almeerders wisten ook meer kansen te creëren. Een uithaal van Almeerse routinier Peter van Dongen belandde via de kruising in het doel. De thuisploeg uit Haarlem drong vervolgens even aan, maar EDO was niet bij machte om het Waterwijk moeilijk te maken. Waterwijk besliste het duel vervolgens aan de andere kant. Lindo Pourchez bereikte routinier Gary Bouwmeester, die de bezoekers op een 0-2 voorsprong zette. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Buffing stond het 0-2 voor Waterwijk en nam de ploeg van oefenmeester Vis de drie punten mee terug naar Almere.

Volgende week neemt Waterwijk het op tegen HBOK. De ploeg uit Zunderdorp denderde met 10-2 over FC Zaandam heen. Klik hier om de overige uitslagen, de stand en het programma te bekijken.

Doelpuntenspektakel bij HBOK (10-2)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)