AGB wint windwedstrijd

AGB is de tweede competitiehelft goed begonnen. De trotse koploper in de zondag derde klasse C won zelf met 1-0 bij Nieuw West en zag nummer twee RKDES punten morsen waardoor de Amsterdamse formatie van Senel Cabar verder uitloopt in de titelrace.

Zware windstoten op sportpark de Eendracht zorgden ervoor dat Nieuw West en AGB allebei moeite hadden om de bal in de ploeg te houden. AGB had in de eerste helft het veldoverwicht maar de grootste kansen waren voor Nieuw West. Mohamed Kaddouri mocht namens de thuisploeg tweemaal alleen op AGB-doelman Yassine Khmila afgaan maar Kaddouri wist beide kansen niet te verzilveren. Esref Samat mocht namens de bezoekers een keer aanleggen in kansrijke positie maar zijn schot ging net over.

Ook in de tweede helft was de wind nog volop aanwezig. AGB-middenvelder Emre Gezer profiteerde hiervan door in de 54e minuut een vrije trap vanaf de punt van het zestienmetergebied ineens achter Bader Bouaddi, de keeper van Nieuw West, te krullen.
Een doelpunt dat niet goedgekeurd had mogen worden volgens Ray Semmoh, de trainer van Nieuw West. “Het was een indirecte vrije trap. Ik zag dat de scheidsrechter zijn hand in de lucht stak om aan te geven dat het een indirecte vrije trap is, de scheidsrechter ontkende later maar ik heb het gezien en meerdere spelers zagen dat.”

In de slotfase hoopte de thuisploeg op een penalty vanwege een vermeende handsbal van een AGB’er in zijn eigen zestienmetergebied. Semmoh: “De scheidsrechter stond er vlakbij en had het kunnen zien. Volgens mij was het een strafschop.” Arbiter Van Genderen vond van niet en dus bleef het bij 0-1. Had AGB dan het meeste geluk vandaag? “Nee, je zag wel dat zij net wat meer strijdlust en voetballend vermogen hadden, ze zijn niet voor niets de koploper. Maar ik kan mijn team niks verwijten, organisatorisch hadden we het goed voor elkaar”, aldus Semmoh.

De winnende coach Senel Cabar: “Je moet blij zijn dat je hier drie punten pakt en verder niets. De wind maakte het erg moeilijk om goed positiespel te spelen. Ook miste ik een aantal spelers door schorsingen. Maar dit is een prima overwinning, ik denk dat nog veel ploegen het hier lastig krijgen.”

Omdat RKDES gelijkspeelde tegen United/DAVO (1-1) vergroot promovendus (!) AGB de marge naar vier punten. Nieuw West zakt dankzij de nederlaag van plaats negen naar plaats tien.

Verslaggever: Dylan Hoekzema

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!