Winterkoning #11: Geinburgia (5C)

De eerste competitiehelft zit er zo goed als op, een uitstekend moment om de balans op te maken. Het Amsterdamsche Voetbal zet de komende dagen alle winterkampioenen uit de regio in een elfdelige serie op een rijtje. De allerlaatste van deze serie dit seizoen is zondag vijfdeklasser Geinburgia.

Vorig seizoen was het vooral aftasten tussen de nieuwe trainer Peter van Buuren en een groot deel van de selectie, maar sinds dit seizoen staat het als een huis bij Geinburgia. De voorbereiding was volgens de oefenmeester sterker dan ooit, er kwamen wat versterkingen bij en de trainingsintensiteit werd behoorlijk opgeschroefd was hoger als tevoren. Na de eerste tien wedstrijden staat Geinburgia in de zondag vijfde klasse C twee punten los van naaste achtervolger Geel Wit.

Trainer
Volgens Van Buuren is de beleving en de plezier die de ploeg vorig jaar miste weer helemaal terug. “Niet alleen bij de jongens zelf, maar ook binnen Geinburgia vindt iedereen het hartstikke leuk hoe we nu bezig zijn.” Voorafgaand aan dit seizoen was de doelstelling eigenlijk heel simpel bij Geinburgia: wat kunnen we gaan behalen in deze klasse? “We hadden niet gedacht dat we nu bovenaan zouden staan, maar we gingen er zeker ook niet voor weglopen. Met de versterkingen wilden we dit seizoen eens goed kijken hoe we ervoor staan als team.”

Met het zelfvertrouwen zit het in Driemond wel goed. “We hebben nu op één tegenstander na alle ploegen gehad en je merkt dat iedereen er heel veel vertrouwen in heeft. We weten dat als we deze lijn doorzetten, we een heel goed seizoen gehad hebben.” Kampioenskandidaat nummer één is nog een beetje te vroeg voor Van Buuren. “We zullen heus nog wel tegen een zeperd aanlopen, maar wat we daarmee doen is belangrijk. Zetten we ons dan daar overheen of blijven we daarin hangen. We gaan dus niet te vroeg juichen.”

Blikvanger
Na een seizoen vol blessureleed is Valdano Hoogwout helemaal terug als één van de sterkhouders in het team. “Het is jammer dat we vorig seizoen niet zo konden eindigen zoals we nu staan. Maar dit seizoen hadden we al vanaf het begin vertrouwen dat we bij de bovenste plekken mee gingen doen.” Een belangrijke factor voor de koploper is de sfeer binnen het team en ook binnen de club. “We moeten hard blijven werken met z’n allen om ervoor te zorgen dat we blijven staan waar we nu staan.”

Archieffoto: Jos Spitteler

Toch denkt Hoogwout dan er nog wel wat puntjes op de ‘i’ gezet kunnen worden, willen ze aan het eind van het seizoen nog bovenaan staan. “Onze selectie is niet al te groot, dus als we blessures oplopen wordt het lastig. Tot nu toe is het allemaal goed gelukt, maar enkele versterkingen zouden zeker helpen.”

Verwachtingen 2018
“Ik spreek het wel uit dat we aan het eind van het seizoen bovenaan zullen eindigen”, laat Hoogwoud weten. “De goede sfeer moeten we wel zien te behouden.” Van Buuren blijft iets nuchterder. “Om nu al te zeggen dat we kampioen worden vind ik nog te vroeg, maar we gaan er alles-op-alles voor zetten.” Dit komt mede omdat de ploeg nog tegen de concurrent Geel/Wit moet. “We hebben die nog niet gehad, maar als we die gehad hebben durf ik wel wat zwaarder te roepen over het kampioenschap.”

Verslag: Harry Donne van der Poel

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)