Winterkoning #7: NFC (4E)

De eerste competitiehelft zit erop, een uitstekend moment om de balans op te maken. Het Amsterdamsche Voetbal zet de komende dagen alle winterkampioenen uit de regio in een elfdelige serie op een rijtje. Vandaag in deel 6: NFC, dat de eerste helft van de competitie nog altijd de ongeslagen koploper is in de zondag vierde klasse E.

Vorig jaar stak Alliance’22 met kop en schouders boven de rest uit. Het lukte NFC niet eens om een prijs te pakken, maar dit seizoen zijn ze ervan overtuigd dat de kans serieus aanwezig is. Met Zwanenburg en HBC gaan de Amstelveners in ongeveer gelijke tred aan kop. Zwanenburg won de eerste periodetitel, maar het winterkampioenschap is voor NFC, dat HBC op doelsaldo (en een wedstrijd minder gespeeld) achter zich houdt.

Echte krachtmetingen heeft NFC nog niet gehad. Beide toppers werden in december afgelast – het duel tegen Zwanenburg zelfs twee keer – vanwege het weer en het grasveld van de club. Deze staan nu gepland in februari. Slechts één keer beleefden de Amstelveners een klein uitglijdertje tijdens het 2-2 gelijkspel tegen Onze Gezellen.

Trainer
In zijn vierde en laatste seizoen wil Ruud Visser zijn periode bij NFC afsluiten met het enige dat nog ontbreekt: promotie naar de derde klasse. “Ik heb hier mooie jaren gehad en wil graag wat achterlaten. Nog nooit heb ik zo’n goede start gehad als dit seizoen. Mijn doel is afsluiten met een kampioenschap. Nu moet het echt gebeuren. Ik ga met een goed gevoel de winterstop in.”

Voor de oefenmeester komt de winterstop op een gelegen moment. “Na de winterstop zal de selectie weer helemaal fit zijn. Gelukkig hebben wij wel een ploeg die groot genoeg is, alleen ben ik op sommige posities onderbezet. Aan het begin van het seizoen ben ik vooral bezig geweest om jongens op andere posities neer te zetten en dat heeft het goed uitgepakt. Ik heb er alleen nog steeds de pest over in dat wij onnodig punten lieten liggen tegen Onze Gezellen.”

Blikvanger
Na twee seizoenen niet te hebben gevoetbald, sloot Rogier Starke zich in de zomer aan bij NFC. Direct werd hij één van de bepalende spelers aan de Sportlaan. “Onvoorstelbaar dat hij bij mij speelt. Hij heeft echt alles”, is Visser lovend over de aanvallende middenvelder.

In de voorbereiding was de oud-speler van Hoofddorp nog niet helemaal fit vanwege een hersenschudding. “Inmiddels gaat het de goede kant op”, zegt Starke, goed voor drie doelpunten in de eerste seizoenshelft. “Het voetballen bevalt mij weer goed, want ik heb het gemist. Hopelijk kan ik deze lijn doortrekken tot het einde van het seizoen.”

Verwachtingen 2018
Na de winterstop speelt NFC tegen de nummer twee (HBC) en nummer drie (Zwanenburg). “Ik denk dat wij ze kunnen hebben”, zegt Visser vol overtuiging. “Het kan ook zomaar zijn dat wij na die twee wedstrijden er heel anders voorstaan. Eerst schatte ik onze kans op de titel in op 33 procent. Nu is het eerder fifty-fifty. Wij zullen het wel redden.”

Verslag: Roy Baltus
Foto’s: George Melchers

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!