Home / Algemeen / Winterkoning 7: Nieuw West United (4E)

Winterkoning 7: Nieuw West United (4E)

De eerste competitiehelft zit er zo goed als op, een uitstekend moment om de balans op te maken. Het Amsterdamsche Voetbal zet de komende dagen alle winterkampioenen uit de regio in een elfdelige serie op een rijtje. In deel 7: Nieuw West United. Er liggen grote plannen voor de koploper van de zondag vierde klasse E, die snel de eerste stap wil zetten.

‘Ik wil met deze groep en vereniging iets op de kaart zetten en minimaal tweede klasse gaan spelen’, zei trainer Abderrahman Ahannach een maand geleden. Misschien grote woorden voor een vierdeklasser, maar de ambitie wordt steeds meer kracht bijgezet. De Amsterdammers hebben de eerste periodetitel (gemeten over elf wedstrijden) voor het grijpen en azen op het kampioenschap, al bleek de laatste weken dat het niet allemaal crescendo gaat.

Twee van de laatste drie wedstrijden voor de winterstop werden verloren. De reden: blessureleed. Je wordt vaak kampioen in de breedte en daar schort het nog een beetje aan bij Nieuw West United. Allemaal vervelende voetblessures waardoor Ahannach veel moet puzzelen. “Sommige spelers konden hun schoenen niet eens meer aantrekken.” De winterstop kwam als geroepen. Alle spelers kregen extra lang vrij om goed uit te rusten voordat de voorbereiding op de competitiehervatting tegen De Meteoor.

Foto: Mario Wormhoudt

Trainer
Eigenlijk lopen de Amsterdammers voor op het schema dat Ahannach had uitgetekend. Je hoeft immers ook niet tijdens de winter al aan kop te gaan, is zijn gedachte. “Vergelijk het met een peloton in het wielrennen: vaak wint niet degene die altijd vooraan heeft gefietst, maar juist degene met een goede eindsprint”, luidt zijn metafoor. “Als je het afweegt tegen de doelstelling, kan je beter nu al duidelijk zijn met wat je wil.”

Toch blijft de oefenmeester voorzichtig, omdat hij weet dat het niet allemaal geweldig gaat. “Als andere zaken een rol gaan spelen, zoals blessures, moet je toch een slag om de arm houden. We hebben ook geen tweede elftal meer en moeten het nu echt doen met deze groep. Blijft iedereen fit en aan boord, zijn wij een titelkandidaat. Dat hebben we intern afgesproken en naar buiten geroepen, dus daar gaan we ons ook niet achter verschuilen.”

Foto: Mario Wormhoudt

Blikvanger
Met zijn negentien jaar is Ayoub Lamarti één van de jongste, maar ook één van de belangrijkste krachten. De sluitpost kwam afgelopen zomer over van ZSGOWMS A1. “De eerste paar wedstrijden heb ik de nul gehouden, we hebben de minste tegendoelpunten in de competitie. Daaruit blijkt dat we het achterin goed doen”, zegt hij zelfverzekerd. “Na de eerste twee trainingen zag ik al dat er veel talent aanwezig is en we een goed team hebben.”

De mindere serie van de laatste weken hoort er naar zijn idee bij. Het belangrijkste is hoe ze hier uitkomen. “Voetballen is ook verliezen en dan moet je met elkaar sterk blijven staan. We zijn voetballend heel sterk, zijn goed op elkaar ingespeeld en je ziet elke week dat wij de betere zijn.”

Foto: John Beckman

Verwachting 2019
Het doel is duidelijk. Linksom of rechtsom: Nieuw West United wil uit de vierde klasse komen. “We doen er alles aan”, benadrukt Ahannach. “Er zijn altijd hogere machten die ook een rol spelen. De laatste paar wedstrijden waren erg benauwd voor ons, dan ben je toch afhankelijk van het materiaal dat je tot je beschikking hebt.”

Lamarti bulkt van het vertrouwen, ook al is de voorsprong op achtervolger Ilpendam (één punt) nog klein. “Wij worden zeker kampioen. Ik denk het niet eens, ik weet het gewoon.”

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)