Winterkoning #9: CTO’70 (4D)

De eerste competitiehelft zit erop, een uitstekend moment om de balans op te maken. Het Amsterdamsche Voetbal zet de komende dagen alle winterkampioenen uit de regio in een elfdelige serie op een rijtje. Vandaag in deel 9: CTO’70 , dat de eerste helft van de competitie nog altijd de ongeslagen koploper is in de zaterdag vierde klasse D.

Voor het tweede achtereenvolgende seizoen mogen de Duivendrechters zich winterkampioen noemen. De ploeg van Latif Wooter kende een ijzersterk eerste seizoenshelft, waarin alles werd gewonnen op gelijke spelen tegen FC Amsterdam (1-1) en Sporting Martinus (1-1) na. De voornaamste concurrent van CTO’70 is het gedegradeerde Ouderkerk, dat op één punt achterstand volgt.

De club moest dit seizoen ten opzichte van vorig seizoen met een vrijwel nieuwe groep starten. Er werden twaalf nieuwe spelers aangetrokken. Een winterkampioenschap betekent overigens niet heel veel, want na de gedeelde eerste plaats een jaar geleden, eindigde CTO’70 vorig seizoen op de vijfde plek.

Trainer
Latif Wooter is bezig aan zijn tweede seizoen bij de Amsterdammers. De trainer kijkt terug op leerzaam eerste halfjaar. “Het eerste half jaar is boven verwachting goed gegaan. Naar mijn idee is het team misschien wel beter dan dat ik vooraf had gehoopt. De sfeer, het gedrag en de persoonlijkheid van de groep is geweldig dit jaar. Alles zat erin het eerste half jaar. Dat maakt dat we staan waar wij nu staan. Ik vind het een eer om dit team te mogen coachen. Ze zijn net zo belangrijk voor mij als mijn vrouw en kinderen.”

Desondanks baalt Wooter van de lange winterstop. “Nu moeten wij zes weken wachten tot de volgende wedstrijd. Dat is een lange tijd als je lekker in je vel zit. Wij gaan het voetbal missen en dat zorgt voor een naar gevoel. We zullen onszelf op moeten laden voor de tweede seizoenshelft.”

Blikvanger
Met zijn 41 jaar is Kwame Cruden één van de ervaren spelers bij de Duivendrechters. Hoewel hij dit seizoen vanwege drukke werkzaamheden niet altijd in actie komt, is de oud-prof binnen de groep van onschatbare waarde. “Als oudere jongens zorgen wij ervoor dat alles in balans blijft en de jeugdige gretigheid niet de overhand krijgt. Ik heb mijzelf ondergeschikt gemaakt aan het belang van het team. De talenten krijgen de voorkeur. Maar mijn inbreng in de groep is wel groot. Ik breng een stukje ervaring.”

Er is bij CTO’70 het nodige veranderd, onderkent ook Cruden. “Vorig seizoen hadden wij misschien een talentvollere groep met spelers die er bovenuit staken, maar waren wij als team kwetsbaar. Nu zijn wij veel stabieler, dankzij de komst van een boel nieuwe talenten die leergierig zijn en met CTO’70 naar een hoger niveau willen.”

Verwachtingen 2018
Dit seizoen werd begonnen zonder verwachtingen te stellen. “Door de nieuwe groep moesten wij eerst even kijken waar wij precies stonden. Om succes te boeken moet je plezier hebben. Zonder plezier zijn er geen prestaties. Zonder prestaties is er ook geen vertrouwen. De combinatie van dat allemaal zorgt ervoor of je wel of geen resultaat behaalt”, legt Wooter uit. “Vorig jaar werden wij ook winterkampioen, dus dat zegt allemaal niks. Ik denk dat iedereen evenveel kans heeft op de titel.”

Cruden wil de druk niet bij zijn ploeg neerleggen, maar is halverwege de competitie van mening dat zijn CTO’70 een grote kanshebber is op het kampioenschap. “Als ik kijk naar het team van dit jaar, en de tegenstanders, vind ik dat wij kampioen moeten worden. Met de kwaliteiten die wij hebben, zijn wij kampioenskandidaat nummer één.” Het zou betekenen dat de club eindelijk de stap naar de derde klasse kan maken. De buitenspeler wil daar zelf ook onderdeel van uitmaken. “Ik ga gewoon door. Hopelijk houdt de trainer straks nog een plekje voor mij vrij in de selectie.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!