Winterkoning deel 10: AGB (3C)

De eerste competitiehelft zit erop, een uitstekend moment om de balans op te maken. Het Amsterdamsche Voetbal zet de komende dagen alle winterkampioenen uit de regio Amsterdam in een zestiendelige serie op een rijtje. Winterkoning nummer 10 is AGB uit de zondag derdeklasse C.

Terugblik

AGB begon aan dit seizoen als een van de titelfavorieten. De ploeg maakte deze status waar in de beginfase van de competitie. Na drie overwinningen volgde wel de eerste nederlaag tegen Ouderkerk (1-0). Hierna bond AGB achtereenvolgens KDO, OSV en Zwanenburg aan de zegekar waardoor de eerste periodetitel een feit was. In de strijd om het kampioenschap bewees AGB zichzelf twee weken later een slechte dienst door van laagvlieger Buiksloot (1-0) te verliezen.

AGB - Roda '23

De tweede periode begon voor AGB met een 2-0 overwinning op Hercules Zaandam. Vervolgens zorgde het slechte weer ervoor dat de thuiswedstrijd tegen DSOV meerdere keren werd afgelast. Ook de uitwedstrijd tegen IVV kon geen doorgang vinden. Door dit alles duurde het maar liefst een maand voordat AGB weer een competitiewedstrijd mocht spelen. De laatste drie wedstrijden voor de winterstop leverden zes punten op. AGB staat nu bovenaan op basis van het doelsaldo, want OSV heeft ook 27 punten. AGB heeft nog wel een wedstrijd tegoed.

Trainer

Coach Senel Cebar heeft een redelijk goed gevoel overgehouden aan de eerste helft van het seizoen. ”Het was een beetje afwachten hoe we het zouden doen omdat er de nodige wijzigingen hebben plaatsgevonden in de selectie. Over het algemeen kunnen we tevreden zijn. Alleen tegen Diemen (4-1) waren we er niet bij met ons hoofd en zijn we echt weggespeeld. De nederlaag tegen Ouderkerk was erg onnodig. We hebben toen veel kansen onbenut gelaten. Buiksloot hebben we gewoon onderschat.”

Senel Cebar

”Die maand zonder competitievoetbal was wel erg vervelend”, aldus de oefenmeester. ”De thuiswedstrijd tegen DSOV werd twee keer afgelast. En bij IVV ging het uiteindelijk niet door omdat er takken op het kunstgrasveld lagen. Dit vond ik heel dubieus. Al moet ik zeggen dat de weersomstandigheden die dag wel heel slecht waren. Dit zou ons voetbal niet ten goede zijn gekomen.”

Blikvanger

Sergio Comvalius is met twaalf doelpunten verantwoordelijk voor een groot deel van de productie. De rappe aanvaller kwam in de zomer over van competitiegenoot De Meteoor. Cebar:”Ik vind het moeilijk om een speler eruit te lichten. Het team is voor mij het belangrijkste. Sergio heeft het als nieuwkomer heel goed gedaan. Hij past goed bij de groep.”

OSV AGB

Comvalius zelf is blij met zijn overstap naar AGB. ”Na drie jaar bij de Meteoor was ik toe aan een nieuwe omgeving. Bij AGB kreeg ik het beste gevoel. Ik ben hier inmiddels echt de spits geworden. Met twaalf doelpunten gaat het ook boven verwachting goed. Normaal bereik ik dit aantal pas in maart. De trainer verwacht 25 goals van mij. Ik loop nu een op een dus als ik zo doorga dan haal ik dat aantal, maar 20 doelpunten zou ook hartstikke mooi zijn.”

Verwachting 2016

Zowel Comvalius als zijn trainer zijn het eens over de doelstelling van het komende jaar: kampioen worden. Comvalius:”Dit hebben we aan het begin van het seizoen tegen elkaar uitgesproken. We hebben al een periode maar we willen meer. Het zal een driestrijd worden tussen AGB, OSV en Arsenal. Deze ploegen zijn ook het meest geroutineerd. We zullen elke wedstrijd scherp moeten zijn. De ervaring leert dat als je een mindere dag hebt je van iedereen kan verliezen in deze competitie.

Cebar beseft zich ook dat hij niet meer kan weglopen voor de vraag of zijn elftal kampioen gaat worden. ”We draaien nu al een aantal jaren bovenin mee en hebben al nacompetitie gespeeld voor promotie. Het zal nog een spannende strijd worden. OSV en Arsenal zijn de belangrijkste concurrenten. Ik was ook erg onder de indruk van Diemen. Als die iedere week kunnen brengen wat ze tegen ons brachten kunnen ze nog ver komen. Maar wij worden dit jaar kampioen.”

Verslag: Maarten Daniëls
Foto’s: John Beckman & Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!