Winterkoning Deel 11: SDZ (4E)

De eerste competitiehelft zit erop, een uitstekend moment om de balans op te maken. Het Amsterdamsche Voetbal zet de komende dagen alle winterkampioenen uit de regio Amsterdam in een zestiendelige serie op een rijtje. Vandaag in deel 11: SDZ (zondag vierde klasse E).

Terugblik

SDZ heeft, ondanks een slechte seizoenstart, een sterke eerste seizoenshelft achter de rug en staat met 27 punten uit dertien wedstrijden bovenaan in de zondag vierde klasse E. De ploeg van trainer Ron van der Velde had een stroeve start met slechts één punt uit twee wedstrijden na een gelijkspel tegen Westzaan en een verliespartij tegen Ilpendam. SDZ herstelde zich daarna knap en vervolgens verloor het alleen de laatste competitiewedstrijd van 2015 tegen DWS en speelde het daarvoor nog twee keer gelijk tegen concurrenten Sporting Krommenie en Volendam. Daarnaast is het elftal erg productief met 41 goals voor en is het met 16 goals tegen de minst gepasseerde ploeg in deze competitie.

SDZ - DWS

Trainer

“We hadden inderdaad een moeizame start,” erkent Van der Velde. “We kwamen moeilijk tot scoren en daarnaast was het erg wennen met een aantal nieuwe spelers. We hebben daarna echter het vertrouwen behouden en zijn uitstekend gaan voetballen. Dit leverde vervolgens ook prima resultaten op. Natuurlijk is het jammer dat we in de inhaalwedstrijd tegen DWS punten laten liggen en verzuimen om verder uit te lopen, maar ik ben blij dat we op dit moment bovenaan staan.

De oefenmeester is logischerwijs tevreden over de eerste seizoenshelft. Toch ziet hij ook nog een aantal verbeterpunten. “We moeten nog beter met onze kansen omgaan en die gewoon benutten. Daardoor kunnen we wedstrijden sneller beslissen. Ook hebben we in de eerste seizoenshelft veel punten laten liggen tegen onze concurrenten en ik hoop dat we de tweede competitiehelft in deze belangrijke wedstrijden ook veel punten gaan pakken.”

Ron van der Velde

Blikvanger

Dennie Klaasen-Bos is bij SDZ een belangrijke steunpilaar in het elftal en heeft een goede eerste seizoenshelft gespeeld. De aanvoerder begon ook stroef aan het seizoen, maar pakte het vervolgens goed op en was belangrijk voor zijn team. “Ik was in het begin ook niet top en kampte met lichte pijntjes. Daardoor speelde ik minder en ook als team begonnen we slecht omdat we met een hele nieuwe groep aan het seizoen begonnen. Gelukkig pakten we daarna de draad op en begon ik zelf ook steeds beter te spelen. Dat zag je uiteindelijk ook terug in de prestaties.”

De laatste wedstrijd voor de winterstop tegen DWS was echter een domper voor Klaasen-Bos. Naast de 1-3 nederlaag die SDZ leed, viel hij ook nog eens geblesseerd uit met een ingescheurde knieband. “Dat was een zuur einde van het jaar, vertelt de captain. “Gelukkig viel het mee en ik heb goede hoop dat ik er in de eerste competitiewedstrijd na de winterstop tegen Ilpendam alweer bij kan zijn. Ik moet nu zorgen dat ik fit word en weer belangrijk kan zijn voor het elftal.”

Dennie Klaasen-Bos SDZ

Verwachting 2016

SDZ is weliswaar koploper in de vierde klasse A, maar de concurrenten (Volendam, DWS en Sporting Krommenie) volgen op één of twee punten. Van der Velde weet ook dat het nog een lastige klus zal worden om kampioen te worden. “Ik denk dat het tussen de bovenste vier ploegen zal gaan. Ik hoop dat we weinig blessures en schorsingen oplopen. We willen in ieder geval promoveren naar de derde klasse. Dat willen we bereiken via de kortste weg en dat is kampioen worden.

Ook Klaasen-Bos heeft vertrouwen in een kampioenschap. “We hebben ook uitgesproken dat we kampioen willen worden en dat is ook logisch als je er zo voor staat. De concurrentie is echter ook heel sterk en het wordt zeker niet gemakkelijk om kampioen te worden.”

Verslag: Joey Schoo

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)