Winterkoning deel 2: ZSGOWMS (3C)

De eerste competitiehelft zit erop, tijd om de balans op te maken. Het Amsterdamsche Voetbal zet de komende dagen alle winterkampioenen uit de regio in een zevendelige serie op een rijtje. Vandaag deel 2: ZSGO/WMS, uit de zondag derde klasse C.

Terugblik
Alles lukt dit seizoen bij ZSGO/WMS. De ploeg van Rob Rijnink gaat fier als ongeslagen koploper de winter in en zit nog altijd in de districtsbeker, al werd de wedstrijd tegen Texel ‘94 tot twee maal toe afgelast. In de zondag derde klasse C leed de ploeg alleen puntverlies tegen DSOV (1-1 gelijkspel), maar die wedstrijd werd wel afgesloten als winnaar van de eerste periode. De voorsprong op achtervolger AGB is vijf punten, terwijl de nummer drie DSOV op liefst veertien punten achter de trotse koploper staat.

Wat wel opvalt, is dat er weinig gescoord wordt in de wedstrijden van ZSGO/WMS. Zo maakte de ploeg maar 22 doelpunten in 13 wedstrijden, al kreeg ook slechts vier doelpunten tegen. De laatste drie wedstrijden voor de winterstop werden met 1-0 gewonnen, iets dat het seizoen voor de koploper typeert.

Rob Rijnink

Trainer
“Qua resultaten hebben we de eerste seizoenshelft prima gepresteerd”, zegt Rijnink. “Maar er zijn altijd dingen die beter kunnen. In 13 wedstrijden hebben we slechts 22 doelpunten gemaakt. Dat vind ik te weinig, dat is nog een verbeterpunt voor de tweede seizoenshelft. We winnen vaak met maar één doelpunt verschil. Er staat een goede verdediging, daar leunt het elftal op. En dat kan ook, want als wij op voorsprong staan, kunnen wij de wedstrijd uitspelen. Maar we moeten wel meer goals maken.”

De ploeg is nog altijd ongeslagen, iets wat ze zo lang mogelijk proberen vol te houden. “Het wordt iedere week lastiger om ongeslagen te blijven, omdat de tegenstanders tegen ‘de ongeslagen koploper’ spelen. Heel veel elftallen zullen verdedigend spelen en op de counter loeren tegen ons. Ze willen allemaal een punt pakken. Daar moeten wij een oplossing op zien te vinden om te blijven winnen.”

Tegen DSOV leed ZSGOWMS het enige puntverlies in de eerste seizoenshelft (1-1).
Tegen DSOV leed ZSGOWMS het enige puntverlies in de eerste seizoenshelft (1-1).

Blikvanger/topscorer
De kracht van ZSGO/WMS ligt – zoals Rijnink ook zegt – in de verdediging. Doelman Randy Sanches hoefde slechts vier keer een tegendoelpunt te incasseren. ”Ik heb nog nooit zo’n goed seizoen gehad”, vertelt Sanches. “We doen het als een team en ik heb een geweldige verdediging voor me staan. Maar zelf sta ik ook uitstekend te keepen. Ik voel me onaantastbaar.”

Maar het ligt volgens de sluitpost niet alleen aan de defensie. “Het komt door onze individuele kwaliteiten, we maken ook makkelijk doelpunten. En Maceo Rigters (die na twee jaar weer besloot te voetballen bij zijn oude club, red.) is heel belangrijk voor ons. Hij coacht goed en brengt meer rust in het spel.” Over de titelaspiraties is Sanches duidelijk. “Ik ben er heilig van overtuigd dat wij kampioen worden.”

Met Maceo Rigters heeft ZSGOWMS een voormalig jeugdinternational in de gelederen.
Met Maceo Rigters heeft ZSGOWMS een voormalig jeugdinternational in de gelederen.

Verwachting 2015
Daar wil Rijnink nog voorzichtig mee zijn. “Het doel blijft dat wij naar de tweede klasse willen promoveren, ik durf nog niet te zeggen dat wij zeker kampioen worden. Maar als we goed de winterstop uitkomen en op deze manier verder gaan en onszelf verbeteren, dan zijn wij de favoriet.”

De beslissing zal snel volgen, denkt Rijnink. “Wij hebben een relatief makkelijk programma na de winterstop (de drie ondersten), onze enige concurrent AGB heeft het veel lastiger. De vierde wedstrijd in de tweede seizoenshelft (22 februari, red.) komen zij bij ons op bezoek. Dan kunnen wij het al beslissen.”

Foto’s Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)