Winterkoning deel 3: DCG (2B)

De eerste competitiehelft zit erop, tijd om de balans op te maken. Het Amsterdamsche Voetbal zet de komende dagen alle winterkampioenen uit de regio in een zevendelige serie op een rijtje. Vandaag deel 3: DCG, uit de zondag tweede klasse B.

Terugblik
Nadat de ploeg van John Limon vorig seizoen met afstand kampioen werd in de derde klasse C, doet DCG het ook in de zondag tweede klasse B naar behoren. De promovendus begon goed met twee overwinningen op Buiksloot en De Meteoor, maar liet daarna punten liggen. Er werd verloren van Pancratius en Legmeervogels en FC Weesp pakte een punt bij DCG. Daarna volgde een zegereeks van liefst zes wedstrijden, tot laagvlieger Wasmeer daar een eind aan maakte.

Uiteindelijk werd de eerste seizoenshelft afgesloten met een ruime overwinning op Kampong. De promovendus liep de eerste periodetitel op basis van doelsaldo net mis – die ging naar Quick 1890 – maar eindigt 2014 wel als koploper in de tweede klasse B. De voorsprong op achtervolger Quick 1890 bedraagt drie punten.

Foto: Hans van Beek
Foto: Hans van Beek

Trainer
“We zijn heel goed gestart”, vertelt trainer John Limon. “Daarna kregen we een dip, dat kwam omdat we onze tegenstanders begonnen te onderschatten. We zijn nog steeds aan het leren. We zullen wedstrijden sneller naar ons toe moeten trekken. Ook moeten we nog leren hoe om te gaan met clubs die zich tegen ons ingraven.”

“Onze kracht is naast de voldoende kwaliteiten in de selectie ons collectief. Maar dat kan ook meteen een achilleshiel vormen, als we een offday hebben.” Dat DCG 2014 zou afsluiten als koploper, had Limon niet verwacht. “De goede start had ik wel verwacht. Maar met de stand in de competitie hield ik rekening met een plek in de top-5. Nu we halverwege zijn, zijn we wel de verdiende koploper. Bij vlagen zijn wij de beste ploeg uit deze competitie.”

Foto: Jeroen de Kock
Foto: Jeroen de Kock

Blikvanger
Dat onderstreept ook Gary Bouwmeester. “We zijn gepromoveerd en wisten aan het begin niet goed wat we moesten verwachten. Het was wennen, maar het team van vorig seizoen is bij elkaar gebleven. Daarom is ons collectief ons sterkste punt”, refereert hij aan de woorden van Limon. “Nu we iedereen al hebben gehad, en we hebben gewonnen van kampioenskandidaten Zeeburgia, Quick 1890 en Hoofddorp, kunnen we terecht zeggen dat we de verdiende koploper zijn.”

Bouwmeester verwacht wel dat de tweede seizoenshelft zwaarder zal worden. “De tegenstanders zullen allemaal gas willen geven tegen ons. Maar wij ‘moeten niet’. Een jaar proeven aan de tweede klasse is ook niet erg, al willen we nu met de koppositie wel weer de stap maken. Als we de koppen bij elkaar weten te houden, kunnen wij dit seizoen promoveren naar de eerste klasse.”

Foto: Jeroen de Kock
Foto: Jeroen de Kock

Verwachting 2015
Limon verwacht dat zijn DCG de lijn uit de eerste seizoenshelft door kan trekken in 2015. “Ik denk dat 2015 voor ons een goed jaar zal worden. We zullen alleen wel moeten blijven vechten. Het is geen gesneden koek zoals vorig seizoen in de derde klasse. Alles ligt dicht bij elkaar bovenin.” De doelstelling is halverwege wel bijgesteld. “We willen promoveren”, besluit de oefenmeester.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!