Winterkoning deel 4: De Dijk (Derde Divisie)

De eerste competitiehelft zit erop, een uitstekend moment om de balans op te maken. Het Amsterdamsche Voetbal zet de komende dagen alle winterkampioenen uit de regio Amsterdam in een twaalfdelige serie op een rijtje. Winterkoning nummer 4 is De Dijk uit de Derde Divisie zondag.

Terugblik:
Na de promotie naar de Derde Divisie maakte Heino Braspenning bekend dat er plannen zijn om van De Dijk de tweede profclub van Amsterdam te maken. Nu de helft van het seizoen erop zit, zijn de Amsterdammers in ieder geval hard op weg naar promotie naar de Tweede Divisie. De Dijk kende een bijna foutloze eerste seizoenshelft waarin slechts acht verliespunten vielen te noteren. Het lukte de club uit Amsterdam-Noord zelfs om de eerste negen competitiewedstrijden ongeslagen te blijven, totdat OJC Rosmalen De Dijk op 30 oktober op een 1-4 nederlaag trakteerde. Daarna bleek alleen nog Be Quick 1887 te sterk voor de Amsterdammers, waardoor de ploeg van Jochem Twisker met een marge van acht punten op achtervolger Dongen aan de winterstop begint.

Trainer:
De Dijk begon het seizoen, na het vertrek van Marco van Galen en Ale van der Zee, met een nieuwe trainer: Jochem Twisker. De 44-jarige oefenmeester was de afgelopen drie jaar hoofdtrainer van zaterdag Topklasser Spakenburg en tekende een contract voor een jaar aan de Schellingwouderdijk waar hij met dezelfde ambitie als de club aan de slag ging.

“Natuurlijk zijn er altijd dingen voor verbetering vatbaar, maar vooraf had niemand dit verwacht. We hebben ons dit seizoen goed ontwikkeld, dus ik kan alleen maar met plezier terugkijken op de eerste seizoenshelft. Het lijkt nu alsof het ons allemaal heel gemakkelijk afgaat in de Derde Divisie, maar daar werken we iedere week keihard voor.”

Blikvanger:
De blikvanger van De Dijk is zonder twijfel Dennis Kaars. De 28-jarige goalgetter is bezig aan een waanzinnig seizoen, waarin hij in de eerste achttien wedstrijden maar liefst 29 doelpunten wist te maken. “Het is echt bizar. Je zit in een flow, je bent in vorm en dan zit op een gegeven moment ook alles mee. Dat probeer je zo lang mogelijk vast te houden en dat is gelukkig gelukt.”

Mede door zijn productie kwam de spits zelf in de belangstelling te staan van Sparta, maar na een succesvolle oefenstage besloten de Rotterdammers toch van zijn komst af te zien. “Het was de afgelopen maanden apart om mezelf overal terug te zien, maar ik heb het gewoon over me heen laten komen. Het was een bijzondere ervaring en dat pakken ze niet meer van me af. Het was een bijzonder verhaal en ik heb ook geprobeerd om bewust van alles te genieten. Het enige wat er nog aan ontbrak, is dat het uiteindelijk niet is doorgegaan.”

Verwachting 2017:
Zowel Twisker als Kaars hoopt in 2017 kampioen te worden en te promoveren naar het hoogste amateurniveau van Nederland. De sleutel hiervoor ligt in janari. Twisker: “Dat wordt een hele belangrijke maand voor ons met wedstrijden tegen OFC, Hercules en Dongen en meteen daarna krijgen we Westlandia nog. Dat moet de maand worden waarin we de competitie kunnen gaan beslissen.”

Kaars: “Als we die wedstrijden weten te winnen, kunnen we wel stellen dat we kampioen gaan worden.” Naast een mogelijk kampioenschap ligt er voor Kaars in 2017 nog een ander doel in het verschiet: het doelpuntenrecord van Coen Dillen. “Natuurlijk ben je met dat record bezig. Het is het eerste jaar dat de Derde Divisie bestaat en ik wil graag een record neerzetten waar ze voorlopig niet meer aankomen. Ik moet er nu nog veertien maken en dat lijkt weinig als je er al zoveel hebt inliggen. Maar er zijn nog maar zestien wedstrijden en normaal zijn dat aantallen waar je als spits niet gemakkelijk aankomt.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!