Winterkoning deel 4: Legmeervogels (2B)

De eerste competitiehelft zit erop, een uitstekend moment om de balans op te maken. Het Amsterdamsche Voetbal zet tijdens de winterstop alle winterkampioenen uit de regio Amsterdam in een zestiendelige serie op een rijtje. In deel 4: Legmeervogels (zondag tweede klasse B).

Terugblik
Legmeervogels heeft zichzelf door een uitstekende eerste seizoenshelft gekroond tot winterkampioen. Mede dankzij een zegereeks van de laatste vijf wedstrijden en drie opeenvolgende gelijke spelen van achtervolgers ZSGOWMS en SCH’44, staat Legmeervogels fier bovenaan, met een gat van zes punten op de nummer twee en drie. De ploeg uit Uithoorn verloor daarnaast nog geen enkele wedstrijd in de zondag tweede klasse B.

Het elftal van Jack Honsbeek heeft de uitstekende reeks ook te danken aan een beetje mazzel, zo oordeelt de trainer zelf. Ondanks het vermeende geluk van de coach spreken de cijfers voor zich. Legmeervogels voert de lijst aan met 42 doelpunten voor en slechts twaalf tegen.

Foto Minke Wiggerink

Trainer
“Toch win je er niks mee”, is trainer Jack Honsbeek realistisch over het winterkampioenschap. “Het neemt niet weg dat ik het heel knap vind wat wij nu neerzetten.” Honsbeek verlengde afgelopen weekend zijn contract bij Legmeervogels en staat ook volgend seizoen voor de groep. Een spelersgroep die zich volgens de trainer minstens in de top vier moet blijven manifesteren. “We zullen ook wel eens punten laten liggen, maar als we ons onder de top vier blijven scharen hebben wij in ieder geval nog een ‘toetje’ aan het einde van het seizoen.”

Het voetbal van zijn ploeg kwam in de wedstrijd tegen Zilvermeeuwen het meest typerend over, vindt Honsbeek. “We hadden te maken met een tegenstander die zich volledig had ingegraven, waarbij je dus heel geduldig moest blijven voetballen.” De wedstrijd werd mede door het geduldige spel en efficiënte aanval met een 0-3 zege afgesloten. “Een van onze betere wedstrijden was tegen SCH’44 uit. De uitslag (0-6 red.) is een incident geweest van ‘SCH’, maar alles klopte aan onze kant.”

Stefan Tichelaar

Blikvanger
Met een doelpuntenaantal van twaalf is Stefan Tichelaar in zijn eerste seizoen bij Legmeervogels goud waard voor de ploeg. “Ik heb mijn hele leven bij Argon gevoetbald, dus het was wel wennen, maar ik vond het wel gelijk leuk en vanaf het begin af aan scoren we makkelijk.” Wat makkelijk scoren is weet Tichelaar zelf als de beste, want in het CANS Topscorer klassement staat hij met zijn twaalf doelpunten op een zesde plek.

Tichelaar meent dat het makkelijke scoren van zijn ploeg ligt aan de instelling van de tegenstanders. “Iedereen leek toch tegen ons te spelen met het idee dat er wat te halen viel en dus met druk vooruit. Dat was voor onze snelle en efficiënte aanval heerlijk, bijna elke kans was een goal.”

Legmeervogels is in de competitie de ongeslagen koploper. Foto: Jaap Maars
Legmeervogels is in de competitie de ongeslagen koploper. Foto: Jaap Maars

Verwachting
Tichelaar voorziet een lastige tweede seizoenshelft. “We zullen meer het spel moeten gaan maken. De tegenstanders weten nu dat onze kracht in de omschakeling ligt, maar wij hebben een goed team dus ik denk dat wij dat kunnen.” Trainer Honsbeek is over het huidige gat van zes punten met de concurrentie realistisch. “Het gat is met twee verliespartijen gedicht en het is nu de vraag hoe wij uit de winterstop gaan komen. Het scheelt in ieder geval dat ons elftal volledig fit is.”

Zowel Honsbeek als Tichelaar heeft vertrouwen in de tweede seizoenshelft. “Het is zaak dat wij ons ‘koppie’ erbij gaan houden en ons eigen spel blijven spelen”, aldus Tichelaar. “We moeten het met elkaar doen, maar dat komt goed, want wij zijn een hecht team.”

Verslag: Jimmy Miltenburg
Foto’s: Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)