Winterkoning deel 5: Overamstel, CTO’70 en De Meer (zaterdag 4C)

De eerste competitiehelft zit erop, een uitstekend moment om de balans op te maken. Het Amsterdamsche Voetbal zet de komende dagen alle winterkampioenen uit de regio Amsterdam in een twaalfdelige serie op een rijtje. In deel 5 drie winterkoningen: Overamstel, CTO’70 en De Meer, die gezamenlijk bovenaan staan in de zaterdag vierde klasse C.

Terugblik
Van de drie ploegen is Overamstel door het doelsaldo als koploper 2017 ingegaan., De ploeg van Boyke Oedit Doebe had in het begin last van opstartproblemen met een gelijkspel tegen Taba en een nederlaag bij De Meer. “Taba was onze eerste wedstrijd en ik kon toen nog niet spelen met het beoogde elftal.” Met een paar spelers die terugkwamen begon het vervolgens te lopen bij de Amsterdammers en wonnen ze zes wedstrijden op rij. Een nederlaag in de topper tegen CTO’70 en ook de laatste wedstrijd voor de winterstop van Geuzen Middenmeer zorgden ervoor dat de concurrentie dichterbij is gekomen.

“Het seizoen gaat met ups en downs, dus ik ben nog niet honderd procent tevreden over de eerste seizoenshelft. Het samenspel en de omschakeling gaat soms nog in een te laag tempo. Dat probeer ik ook steeds te benadrukken en het zijn dingen waar we in 2017 hard aan moeten werken.”

Overamstel-trainer Boyke Oedit Doebe

CTO’70 begon uitstekend aan het seizoen en wist de eerste vijf wedstrijden in een overwinning om te zetten, maar daarna kwam de ploeg van Latif Wooter in een mindere fase terecht. Er gelijkgespeeld tegen TOS-Actief en een week later wist Taba de Duivendrechters op de eerste nederlaag te trakteren. CTO’70 herpakte zich vervolgens goed en won onder andere bij koploper Overamstel. De ploeg had zelfs alleen aan kop de winterstop in kunnen gaan, maar verloor de laatste wedstrijd voor de winterstop van Fortius. “Ik kijk met gemengde gevoelens terug op het afgelopen jaar. Het is mijn eerste jaar als hoofdtrainer en dat is spannend. We hebben een nieuwe groep en presteren daarmee heel goed, maar als ik naar de wedstrijden kijk, denk ik dat we teveel punten hebben verspeeld. We hadden eigenlijk ongeslagen bovenaan moeten staan.”

Van de drie koplopers draait De Meer het meest constante seizoen. Tegen de topploegen wil het alleen nog niet lukken voor de ploeg van Hans Verhoogt. Tot tweemaal toe verspeelden de Amsterdammers punten tegen Fortius en ook CTO’70 bleek in een rechtstreeks duel een maatje te groot. Bovendien verloor De Meer, net als de andere koplopers, ook van reuzendoder Geuzen/Middenmeer. De overige negen wedstrijden, waaronder tegen Overamstel, werden wel winnend afgesloten. “Het is tot nu toe een uitstekend seizoen. Ik ben laat ingestroomd als trainer en De Meer is een echt vriendenteam. Dat heeft als voordeel dat ze voor elkaar door het vuur gaan, maar er waren ook zaken waar we hard aan moesten werken. Gelukkig hebben de jongens aan die voorwaarde voldaan en presteren we nu goed.”

Archieffoto: Hans van Beek | De Meer-trainer Hans Verhoogt

Blikvanger: 
Bij Overamstel is Tim Lubberding volgens Oedit Doebe de belangrijkste pion. Met name zijn aandeel in de productie word gezien als zijn grootste wapen. “Lubberding is de man in vorm. Hij is topscorer van mijn elftal en heeft ook de meeste assist gegeven (13 goals en 12 assist red.), dus hij is heel erg belangrijk voor mijn elftal.”

Bij CTO’70 vallen drie jonge spelers op: Daniel Ozbiliz, Ismael Moesafier en doelman Anwar Ramkisoen. “Dat zijn jongens van achttien, negentien jaar die dit seizoen voor het eerst een kans krijgen bij de senioren. Ze doen het hier heel erg goed en kunnen het niveau makkelijk aan, dus ik ben bang dat ze volgend jaar ergens anders spelen.”

Verhoogt noemt ‘het collectief’ als het belangrijkste wapen van De Meer. “Wij hebben niet een echte uitblinker, maar zijn als team heel sterk. We hebben ervoor gezorgd dat we achterin minder tegen doelpunten krijgen en voorin blijven we kansen creëren. Van mij hoeft het voetbal ook niet mooi te zijn. Het gaat om de punten.”

CTO’70-trainer Latif Wooter

Verwachting 2017:
Overamstel sloot 2016 als officiële koploper af en Oedit Doebe denkt dat zijn ploeg goede papieren heeft om ook in mei bovenaan de staan. “Als sportman zeg ik natuurlijk ja. Dan zullen we wel hard moeten werken aan de punten die ik eerder aangaf. De eerste twee wedstrijden na de winterstop zijn voor ons cruciaal: Fortius-uit en De Meer-thuis. Als we uit die twee wedstrijden zes punten halen, durf ik mijn hand er voor in het vuur te steken dat we kampioen worden.”

Ook CTO’70-trainer Wooter denkt dat zijn ploeg een goede kans maakt op het kampioenschap. “Ik denk dat wij en De Meer de meeste kans maken, met Overamstel als gevaarlijke outsider. Ook Fortius moeten we niet onderschatten. Dat vind ik een hele goede ploeg en bovendien hebben zij in mijn ogen het makkelijkste programma.”

Verhoogt ziet De Meer niet als titelfavoriet. “Ik denk dat Overamstel de meest constante ploeg heeft. CTO’70 heeft veel individuele kwaliteit, maar De Meer en Overamstel hebben een beter collectief. Daarnaast vind ik Fortius een gevaarlijke oustider voor de titel. Wanneer wij deze lijn doortrekken en geluk hebben met blessures en schorsingen, denk ik dat we lang mee kunnen doen in de strijd om het kampioenschap.”

Verslag: Jurgen Boegborn

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!