Michel van Kampen, keeper van De Dijk

Wisselend succes in 1A

In de eerste klasse A boekte de Amsterdamse clubs dit weekend wisselend succes. Zeeburgia was de positieve uitschieter door met maar liefst 4-0 te winnen van DEM. Koploper Pancratius ging hard onder uit bij Hercules (5-1) en De Dijk speelde met 1-1 gelijk tegen Hoogland.

Zeeburgia had na de nederlaag van vorige week wat recht te zetten. De vele kansen die toen om zeep werden geholpen werden vandaag tegen DEM wel benut. De ploeg uit Beverwijk speelde vorig seizoen nog in de nacompetitie maar kwam er tegen de promovendus uit Oost totaal niet aan te pas. Bij rust stond de ploeg van Mike Kolf al op een 3-0 voorsprong. Abdel Taki tikte een voorzet vanaf de rechterkant binnen voor de 1-0 en uitblinker Edwin Milton zorgde op geniale wijze voor de 2-0. Nadat hij aangespeeld werd wipte hij met zijn rechterbeen de bal prachtig over de verdediger heen om het vervolgens goed af te maken. De 3-0 kwam ook van Abdel Taki. DEM kwam er totaal niet aan te pas en had dan ook niet te klagen dat de score niet hoger was bij rust. Na de hervatting scoorde Zeeburgia nog maar één keer door wederom Abdel Taki. Dat het bij 4-0 bleef was een wonder want Zeeburgia had makkelijk naar een hogere score uit kunnen lopen. DEM complimenteerde Zeeburgia na afloop met het vertoonde spel en gaf zelfs aan dat als ze spelen zo als vandaag er niemand is die ze kan kloppen. Elftalleider Alain Munoz voegde daar aan toe dat de grootste tegenstander van Zeeburgia Zeeburgia zelf is. Volgende week gaat de ploeg van Mike Kolf op bezoek bij Blauw Wit.

Hercules – Pancratius 5-1 (5-0)

Koploper Pancratius, de enige ploeg met de maximale zes punten na twee duels, ging in Utrecht hard ondertuit tegen Hercules. De ploeg van Ton Pronk keek na 35 minuten al tegen een 5-0 achterstand aan. Pronk: “Een offday of overklast? Maak er maar een offday van. De eerste 35 minuten werden we compleet overrompelt en alles wat Hercules aanraakte veranderde in goud. Iedere bal viel goed en leverde ook direct een doelpunt op.” Hercules was veel feller en gretiger dan Pancratius. De jonge ploeg, gemiddeld iets ouder dan 21 jaar, van Ton Pronk herstelde zich enigszins in de tweede helft. Zonder wissels hoopte de trainer op een snelle goal. Kansen waren er wel maar een lat en een ongelukkige klutsbal stonden een treffer in de weg. Tien minuten voor tijd redde Jaap Smeeing de eer voor de ploeg uit Badhoevedorp.

Hoogland – De Dijk 1-1 (0-1)

De Dijk droop zwaar teleurgesteld af na de 1-1 tegen Hoogland. In de eerste helft kreeg de ploeg van Juan Fernandez Coto maar liefst zeven opgelegde kansen om uit te scoren. Dankzij de keeper van Hoogland, die over de bal heen maaide, kon Mostapha El Amraani nog voor de 0-1 zorgden maar op dat moment had de Dijk al lang op een ruime voorsprong moeten staan. Vooral spits Kwong-Wah Steinraht liet de nodige kansen liggen. In de tweede helft was De Dijk nog steeds de bovenliggende partij maar acteerde het iets minder. Na een kwartier taxeerde doelman Michel van Kampen verkeerd en maakte hands. Een rode kaart was het gevolg. Met twee lange spitsen hanteerde de thuisploeg de lange bal. Uit een van die mogelijkheden werd het uiteindelijk in de 78ste minuut 1-1. Voorzitter ad interim Ton Langelaar: “We moeten gewoon verder gaan op deze weg. Er is niets verloren. Iedereen laat punten liggen. Volgende week de derby van Noord tegen DWV dan staan we er gewoon weer.”

Archieffoto Hans Oedekerk: De Dijk doelman Michel van Kampen