Foto Tom Poederbach: Tim Wulffraat scoorde drie keer voor AFC

Wisselend succes in 2A

In de zaterdag tweede klasse A hebben de Amsterdamse club wisselend gepresteerd. AMVJ en HBOK kwamen niet in actie. AFC won, OSV verloor en DVVA speelde gelijk. Vooral AFC heeft zich in de winterstop goed versterkt en dat lijkt zich uit te gaan betalen.

Haarlem Kennemerland – AFC 0-4 (0-0)

Met de komst van Tim Wulffraat, Daan Sutorius en Floris van Dokkum van de zondagselectie er de terugkeer van Jasper Blonk is AFC weer een ploeg geworden om rekening mee te houden. Tegen het op de laatste plaats staande Haarlem Kennemerland was het vanaf de eerste minuut heer en meester alleen ontbrak het de ploeg van Wessel Colijn aan doelpunten in de eerste helft.

Foto Tom Poederbach: AFC scoort 4x in tweede helft
Foto Tom Poederbach: AFC scoort 4x in tweede helft

De tweede helft was amper onderweg toen de scheidsrechter wegens een blessure de strijd moest staken. Gelukkig was er na bijna een half uur een vervanger gevonden zodat er verder gespeeld kon worden. Het duurde echter tot twintig minuten voor tijd voor dat de bevrijdende goal viel. Tim Wulffraat makte de 0-1 en daarna liep de score snel op.  Floris van Dokkum (op aangeven van Wulffraat) maakte de 0-2 en Wulffraat zelf zorgde met nog twee treffers voor de 0-4 eindstand.

Foto Tom Poederbach: Tim Wulffraat scoorde drie keer voor AFC
Foto Tom Poederbach: Tim Wulffraat scoorde drie keer voor AFC

DVVA – Zandvoort 2-2 (0-1)

DVVA heeft in de laatste seconden van de blessuretijd een een zeker lijkende overwinning weggegeven.  Keeper Daan Waleson  ging  bij een voorzet van de zijkant niet vrij uit  en dat koste de Amsterdammers de overwinning. In de eerste helft was DVVA aanvankelijk de betere partij maar na balverlies op het middenveld stond het wel met 0-1 achter. Job Verhoeve miste vlak voor rust een strafschop voor DVVA.

In de tweede helft was de achterstand snel omgebogen. Eerst dankzij een eigen doelpunt van Zandvoort en daarna door een treffer van Stephan Baars. DVVA zag Zandvoort steeds vaker de lange bal hanteren en zelf bracht het nodige kansen om zeep. Toch bleef het  tot aan de laatste seconde 2-1. En toen werd het dus als nog 2-2. Duur puntverlies.

ZOB – OSV 2-1 (1-1)

OSV is in de Beemster tegen een gevoelige nederlaag aangelopen. DE ploeg van Rene Panhuis was de bovenliggende partij maar de ZOB doelman was vandaag nauwelijks te kloppen. Zeven 100% kansen op een doelpunt wist hij te voorkomen. Uit een counter was doelman Marco Kevel op een afstandsschot uiteindelijk kansloos. Vlak voor rust zorgde Jermaine Ristie  toch voor de meer dan verdiende 1-1 nadat een corner van Dick Bos door iedereen gemist werd.

Vijf minuten na de hervatting keek OSV weer tegen een achterstand aan. Een ZOB aanvaller draaide goed weg bij Daryl Dix en schoot vervolgens goed in.  OSV knokte voor wat het waard was maar stond na afloop toch met lege handen.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)