Wisseling bij Waterwijk

Amsterdammer Martin van Egmond zal aan het eind van het seizoen Waterwijk verruilen voor OSM’75 uit Maarsen.Van Egmond tekende onlangs een contract voor een jaar. Van Egmond is momenteel bezig aan zijn derde seizoen in Almere. Als opvolger heeft Waterwijk Gerard Staats  aangesteld.
 
In zijn eerste seizoen wist Van Egmond met Waterwijk via de nacompetitie te promoveren naar de derde klasse. Na een achtste plaats van vorig jaar staat hij nu op keurige vierde plaats. Koploper in diezelfde klasse is de nieuwe werkgever van Van Egmond namelijk OSM’75. Van Egmond: “Het is een mooie club waar ik veel van verwacht in de toekomst. Verder hebben ze een hele goede jeugdopleiding  en sterke A-junioren. Daar komen er volgend jaar een paar van over dus dat is mooi. Dat de club ieder jaar een groot internationaal C-junioren toernooi organiseert waar betaald voetbalclubs graag aan mee doen zegt ook wel iets over de club”. OSM heeft de eerste periode al veroverd en strijd samen met SDO om de titel. Van Egmond: “Het zou mooi zijn als ik volgend jaar trainer kan zijn van een club uit de tweede klasse”.
 
Als vervanger voor Van Egmond heeft de club Garard Staats aangetrokken. Staat is geen onbekende in Almere. Hij was van 2005 tot 2009 trainer van zondaghoofdklasser Omniworld, het huidige Almere City. Daarvoor was hij werkaam bij Muiderberg. Tegen Almere vandaag zegt Staats: “Toen Waterwijk aanklopte dacht ik eerst: Waterwijk, een buurtclub die nooit echt hoog heeft gespeeld.Er was echter meteen een klik met voorzitter Dirk Noteboom. Daarnaast spreken de plannen me erg aan. De club heeft ambitie. Andere clubs in Almere hadden dat in het verleden ook, maar die konden het niet waar maken. Waterwijk heeft met een talentvolle jonge selectie de lijn omhoog ingezet. Deze club gaat oogsten en daar wil ik bij zijn.”

De 55-jarige Staats tekende net als Ven Egmond een contract voor een jaar.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)