Foto Jaap Maars: Calvin Koster maakt de 1-0

Wisselvallig Aalsmeer verslaat OSV

Aalsmeer staat door de 2-0 overwinning op OSV op de derde plaats in de tweede klasse A. Voor OSV is het de tweede nederlaag op rij. Na 45 minuten stond het nog 0-0 maar in het tweede bedrijf zorgde Calvin Koster met zijn achtste treffer van het seizoen voor de doorbraak. Neuvel maakte tien minuten voor tijd de tweede treffer.

Aalsmeer heeft zeker geen makkelijke middag achter de rug. Daarvoor was het spel van de thuisclub veel te wisselvallig. Net zoals het weer. Van hevige regenval tot een opklaring. Zo was het spel van Aalsmeer deze middag ook. Soms legt het de tegenstander volledig de wil op en soms grossiert het in slordige passing en knullig balverlies. De eerste twintig minuten kende de ploeg van Anthony Servinus een goede fase. OSV werd aan alle kanten klem gezet. Vooral middenvelder Thomas Harte en linksbuiten Salih Yildiz, die Paul Denslagen af en toe helemaal dol draaide, waren in die fase nadrukkelijk aanwezig. En dan is er ook altijd nog topscorer Calvin Koster. Het was in die fase aan OSV doelman Marco Keevel te danken dat de thuisploeg niet tot scoren kwam. Doordat het doelpunt uitbleef in de eerste helft zag je Aalsmeer onrustig en onzorgvuldig worden.

Foto Jaap Maars: Calvin Koster wordt geen seconde uit het oog verloren

“Het was vandaag veel te snel te slordig. Dat kwam gewoon omdat die goal uitbleef. Als we eerder hadden gescoord dan hadden we over OSV heen gelopen”, zei de winnende trainer Servinus na afloop. Na afloop is het natuurlijk makkelijk praten maar OSV kroop steeds meer uit zijn schulp. De grote spitsen Renco Bakker en Stephan Guitoneau ontrokken zich uit de wurggreep van de Aalsmeer defensie en zette doelman Ray Smidt aan het werk. Smidt redde op een lage schuiver en na een combinatie van Joey de Groot en Dave Sijbrands moest Smidt met zijn vuisten redding brengen.

Toch moest OSV zes minuten na rust capituleren. Thomas Harte dook op rechts de diepte in en won het duel van Mischa Klaver. Puur op wilskracht had Harte vrije doorgang. Zijn pass op de meegelopen Koster was niet te missen voor de spits. Het is al weer de achtste treffer van Koster dit seizoen. Aalsmeer verzuimde daarna door te drukken en belande vervolgens weer in een mindere fase. Verdediger Jeffrey Blikslaqger moest na zijn tweede gele kaart van het veld maar OSV wist Aalsmeer ook in die fase geen pijn te doen.

Uiteindelijk besliste Peter Neuvel zeven minuten voor tijd de wedstrijd door de 2-0 te maken. Hij schoot knap raak in de rechterhoek.  Volgende week speelt Aalsmeer het inhaal del thuis tegen AFC. OSV heeft een weekend vrij.