Home / Zondag 3c / Wisselvallig VVA/Spartaan

Wisselvallig VVA/Spartaan

Het bleek maar weer dat de ene week de andere niet is. VVA/Spartaan won vorige week nog van koploper RKDES  om vervolgens zondag onderuit te gaan bij het op de laatste plaats staande Hillegom. De ploeg van Frenk Saarloos verloor de uitwedstrijd met 3-2.

Hoe kan zo iets gebeuren? Die vragen stelde de technische staf van de Amsterdammer zich meerdere malen na afloop. Dat sommige spelers niet erg serieus met de wedstrijd bezig waren bleek wel uit het feit dat er maar liefst vier spelers te laat kwamen. Het gevolg was dat Saarloos twee van de vier op de bank plaats liet nemen. Komend week (tegen Onze Gezellen) zal Saarloos nog meer maatregelen nemen. “Dit kan ik niet accepteren”.

Na een, zoals verwacht, slap begin kwam Spartaan na twintig minuten toch op een 0-1 voorsprong door een treffer van Bilal Lakbilla. In die fase waren de bezoekers veel sterkerk en lieten maar liefst tot twee keer toe een 100% kans onbenut. De voetbalwet trad weer in werking en voor dat iedereen er erg in had was het gelijk, 1-1.

De rust periode gebruikte Saarloos vooral om zijn splers te laten beseffen dat er veel op het spel staat. Alles moet wijken om degradatie te ontlopen. Zijn speech had weinig effect want via een goed uitgevoerde counter werd het 2-1 voor Hillegom. Vooral de defensie mag zich deze treffer aanrekenen. Ondanks dat Spartaan niet best speelde was het nog altijd sterker dan de thuisploeg. De wedstrijd kreeg een rare wending toen van beide teams een speler met rood van het veld moest. Het spel werd onrustiger en van voetbal was geen sprake mee.

Het was aan de scheidstrechter te danken dat de Amsterdammers toch nog een punt mee naar huis konden nemen. Ronald Turenhout kon namens de thuisploeg de stand naar 3-1 tillen maar zijn lob ging net naast. Wat daarna volgde was opmerkelijk. Hillegom doelman De Jong had de bal na een scrimmage vast terwijl diverse Amsterdammers de bal probeerde los te krijgen. Iedereen hield rekening met een vrije trap voor de thuisploeg maar wat volgde was een strafschop omdat verdediger Jeroen Bakker geduwd zou hebben. Het cadeautje werd dankbaar in ontvangst genomen door Ait Hassan,  2-2.

Met de 2-2 kon men op dat moment wel leven. De onervaren ploeg van Saarloos besloot, in plaats van dat punt te koesteren, vol voor de winst te gaan met als gevolg dat Hillegom in de 95ste minuut, via Turenhout,  als nog de 3-2 kon maken.

Het ontbrak Spartaan vooral aan werklust en sommige spelers kozen voor zich zelf in plaats van het teambelang. Saarloos: “Van het hele elftal waren er maar drie spelers die een beetje in de buurt van hun niveau kwamen. Ik kan dit niet accepteren. Dit zal zeker consequenties hebben voor volgende week. We hebben het nog in eigen hand maar dan zal er toch met een andere instelling gespeeld moeten worden.”

foto: Bas de Groot