Home / Algemeen / Wisselvalligheid kost ZSGOWMS punten bij VVH/Velserbroek

Wisselvalligheid kost ZSGOWMS punten bij VVH/Velserbroek

In de strijd om de felbegeerde vierde plek heeft zondag derdeklasser ZSGOWMS verzuimd afstand te nemen van Sporting Martinus. Terwijl de concurrent niet in actie, keerde de ploeg van Rob Rijnink met slechts een punt terug van een bezoekje aan VVH/Velserbroek.

Tijdens de trainingen deze week merkte Rijnink al een stukje onderschatting richting de opponent. In het eerste halfuur was daar weinig van te zien. ZSGOWMS was een stuk beter dan de thuisploeg en kwam ook verdiend aan de leiding. Uit een goede aanval kopte Sandro Contrucci de 0-1 binnen. Wat de Amsterdammers vervolgens vergaten, was verder afstand nemen. Zeker omdat VVH/Velserbroek de tweede helft wind mee zou hebben. “Dan kan je verwachten dat zij de lange bal gaan spelen. Wij vervallen vervolgens weer in de fouten die we al zestien wedstrijden maken.”

Hoewel Rijnink niet al die zestien wedstrijden aanwezig was – hij nam in de winterstop het stokje over – is het een veelvoorkomend probleem van de Amsterdammers. “We lijden heel veel balverlies, sommigen spelen niet meer vanuit hun taken, duels worden niet gewonnen, spelers willen het teveel voetballend oplossen.” Rijnink kon dat niet omdraaien. “We speelden ons eigen spelletje niet meer. Je kan wel langs de kant gaan schreeuwen, maar je staat machteloos. Als je pech hebt, kan je deze wedstrijd zo verliezen.”

Jeffrey Kors zorgde uiteindelijk voor de gelijkmaker die, op basis van de tweede helft van VVH/Velserbroek, verdiend was. “In de rust heb ik tegen de spelers gezegd: hoe graag willen jullie? Als we winnen, komen we drie punten los van Sporting Martinus. Daar zijn we de hele week ook mee bezig geweest. Maar als ik dan zie hoe wij de tweede helft tegen, met alle respect, VVH spelen, denk ik dat een aantal spelers het nog niet begrijpt. De eerste dertig minuten haalden we een 8, de tweede helft een 3. Het is zo wisselvallig, er is geen pijl op te trekken.”

ZSGOWMS staat nu één punt boven Sporting Martinus. Opvallend is dat de laatste competitiewedstrijd een onderling duel is, waarin de strijd om de vierde plek beslist kan worden. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Archieffoto: Mario Wormhoudt | Sandro Contrucci

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)