Foto’s Jeroen de Kock. Blijdschap bij Almkerk tijdens de eerste ontmoeting.
Foto’s Jeroen de Kock. Blijdschap bij Almkerk tijdens de eerste ontmoeting.

‘Wonder van Almkerk’ blijft uit voor Beursbengels

Het seizoen van Beursbengels is voorbij. De ploeg van trainer Dennis Koorn speelde op bezoek bij VV Almkerk met 2-2 gelijk. De puntendeling was niet genoeg voor een plek in de tweede ronde van de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse. ,,Zelfs met tien man waren wij gevaarlijker dan de tegenstander”, aldus Koorn.

Beursbengels verloor het eerste duel met ruime cijfers. De nummer twee uit de tweede klasse A ging vorige week in eigen huis met 1-4 onderuit. Koorn was doodziek van de nederlaag, omdat zijn ploeg de wedstrijd onder controle had. Beursbengels gaf in de slotfase een 1-0 voorsprong uit handen.

Ook tijdens de return wisten de Amsterdammers een voorsprong niet vast te houden. Tussen de vijfenveertigste en vijftigste minuut boog Beursbengels een 1-0 achterstand om in een 1-2 voorsprong. Thomas Janssen en Zion Linger waren namens de Amsterdammers trefzeker. ,,In de rust zei ik tegen mijn spelers dat ze frank en vrij moesten gaan voetballen. Dat pakte heel goed uit. Almkerk was in paniek. Ondanks dat we met tien man speelden, kregen wij nog de beste kansen.”

De gasten kwamen in het eerste bedrijf op ongelukkige wijze op achterstand. Dennis Gerritsen kopte de bal achter zijn eigen doelman. Tien minuten later werd de middag voor Gerritsen nog vervelender. De afzwaaiende aanvaller kreeg een rode kaart. ,,Dat is geen mooie manier om je carrière af te sluiten”, wist Koorn.

Michiel Roubos schoot drie minuten voor het einde van de reguliere speeltijd de gelijkmaker binnen. Daarmee deed hij wat de equipe van Koorn verzuimde. ,,Dit is een hele zure nederlaag. Ook vandaag hadden wij het betere van het spel, we speelden vol op de aanval.”

Ondanks de uitschakeling kijkt Koorn met een positief gevoel terug op het afgelopen seizoen. ,,Het mocht helaas niet zo zijn, maar volgend seizoen gaan wij met een vernieuwd team voor het kampioenschap. Schrijf dat laatste maar met kapitalen”, besloot de oefenmeester.

Foto’s Jeroen de Kock. Fotobijschrift: Blijdschap bij VV Almkerk tijdens de eerste ontmoeting.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)