Wonderbaarlijke rentree ZSGOWMS-keeper Randy Sanches

Randy Sanches in het doel van ZSGOWMS? De gedwongen wissel van trainer Rob Rijnink was tijdens de met 3-1 verloren topper met Legmeervogels opvallend. “Iedereen dacht dat ik tot aan de winterstop niet meer zou kunnen voetballen, maar toen na zes weken het gips van mijn been ging, bleek de breuk mee te vallen”, zegt Sanches met een glimlach.

De goedlachse doelman is nog herstellende, maar afgelopen zondag moest hij tot zijn schrik in de 44e minuut onder de lat plaatsnemen. Collega-goalie Mohammed Ben Ali werd op slag van rust hard geraakt door Lulinho Martins van Legmeervogels. “Doordat onze tweede doelman ook geblesseerd was, moest ik op de bank plaatsnemen.”

Sanches maakte voorafgaand aan het duel nog een dolletje met zijn trainer. “Eigenlijk was ik nog niet fit genoeg, omdat ik nog geen kracht in mijn kuit heb. Daardoor kan ik niet goed vanaf de grond trappen. Voor de grap zei ik tegen mijn trainer: ‘Ik wil beste mee, ik hoef toch niet invallen. Mohammed raakt toch niet geblesseerd.”

De 35-jarige goalie tartte echter het lot. “Ik ben wel tevreden over mijn invalbeurt, maar de 2-1 had ik moeten pakken. Ik stopte de bal in eerste instantie, maar ik verwerkte die niet goed. Daardoor kon er in de rebound simpel gescoord worden.”

Door die zege werd het sprookje van ZSGOWMS ruw verstoord. Legmeervogels trakteerde de promovendus op de eerste nederlaag van het seizoen. Nog vervelender waren de warrige beslissingen van de scheidsrechter Van Damme, die twee spelers tot twee keer toe geel gaf. “De tweede gele kaart van Fatih Gungor was onterecht. Hij maakte geen schwalbe, hij had niet voor niks een dikke enkel. Ook de tweede gele kaart voor Legmeervogels-speler Damien de Vegt was discutabel. Om maar te zwijgen over mijn gele kaart na een vermeende handsbal en de penalty die ik tegen kreeg. De beslissingen van de arbiter waren vervelend. Helemaal omdat Legmeervogels na de verwijdering van Fatih kon uitlopen naar 3-1.”

Terug na de opvallende rentree van Sanchez. “Mentaal ben ik er klaar voor om negentig minuten te spelen, maar fysiek nog niet. Ik ben hard aan het trainen om de kracht in mijn kuit terug te krijgen.”

Sanchez denkt nog minimaal drie weken nodig te hebben om helemaal hersteld te zijn. “In principe speel ik zondag niet tegen Kampong, maar het is afwachten hoe het gaat met Mohammed Ben Ali. Dinsdag op de training was zijn scheenbeen nog helemaal blauw, maar als de trainer een beroep op mij doet, sta ik er.”

Foto: Jaap Maars. Randy Sanches krijgt geel tijdens het duel met Legmeervogels.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)