Wulffraat schiet Swift naar punt in Hoek

Zaterdag Hoofdklasser AVV Swift heeft de bijzondere week van het bekertreffen met Feyenoord afgesloten met een gelijkspel. De ploeg van Bart Logchies nam een punt mee uit het verre Zeeuws-Vlaanderen door een laat doelpunt van Tim Wulffraat: 1-1.

De knappe bekerprestatie in De Kuip leek nog in de benen van de Amsterdammers te zitten, want ze begonnen stroef in Hoek. Na zeven minuten keek Swift tegen een 1-0 achterstand aan. Tot ieders verbazing waaide een voorzet van Zinho Chergui rechtstreeks het doel in. Ook doelman Bogdan Constantin, die in Rotterdam uitgroeide tot de held van Swift, kon er weinig meer aan doen: 1-0.

De tegentreffer schudde Swift nog niet wakker. Sterker nog, Hoek kreeg de betere kansen op de voorsprong. Fabian Wilson en Reguillo Vandepitte waren ongelukkig in de afronding, Sidy Ceesay raakte de lat en Constantin maakte een grote mogelijkheid van invaller Niek van Sprundel vlak na rust onschadelijk om zijn ploegen in leven te houden.

Licht tegen de verhouding in zorgde Tim Wulffraat vijf minuten voor tijd voor de gelijkmaker namens Swift. De aanvaller passeerde Hoek-doelman Jordi de Jonghe voor zijn zevende treffer van het seizoen: 1-1. Het bleek voldoende om een punt mee te nemen met een lange busreis terug naar Amsterdam in het vooruitzicht.

Met het ene punt schieten de Amsterdammers overigens niet heel veel op. Na negen wedstrijden staat Swift met dertien punten op een zevende plaats. Volgende week komt subtopper Ter Leede, de oude club van Constantin, op bezoek aan het Olympiaplein. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse A.