Foto Jos Spitteler | Tim Wulffraat draait weg bij Jeremiah St Juste

Wulffraat (Swift) twijfelt door zware knieblessure over toekomst

Voor Tim Wulffraat zit het seizoen er al op. De spits van zaterdag Hoofdklasser Swift scheurde vorige maand op de training zijn kruisband af en ligt er daardoor een jaar uit. De zware knieblessure zet Wulffraat aan het twijfelen over zijn toekomst.

Het is niet de eerste keer dat hem dit overkomt. Toen stond hij anderhalf jaar langs de kant. “Ik voelde al meteen dat het niet goed zat. Het was een onschuldig moment met niemand in de buurt. Bij de mri-scan bleek dat ik in deze staat niet meer kan voetballen. Een specialist vertelde mij dat ik geopereerd moet worden. Als ik dat laat doen, ben ik over een jaar pas weer wedstrijdfit. Ik weet niet of ik daar nog zin in heb. Je voelt je dan niet meer echt onderdeel van het team omdat je alleen maar met de fysiotherapeut bezig bent.”

De 25-jarige aanvaller twijfelt behoorlijk over het vervolgen van zijn voetballoopbaan. “Ik weet echt niet of ik nog doorga met voetballen. Ik heb geen zin om weer zo’n lang revalidatieproces te ondergaan.” Wulffraat, in zijn eerste seizoen aan het Olympiaplein goed voor zeven doelpunten, wacht het oordeel van de arts af en hakt daarna de knoop door. “Als ik een nieuwe kruisband moet, is de kans groot dat ik mij niet laat opereren. Dan heb ik mijn laatste wedstrijd al gespeeld.”

Verslag Roy Baltus
Foto Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)