Marcel Valk

WV-HEDW boekt eenvoudige zege op Monnickendam

WV-HEDW heeft in de laatste competitiewedstrijd van 2019 een eenvoudige overwinning geboekt. Monnickendam werd kansloos gelaten: 6-0. Daardoor zijn de Amsterdammers winterkampioen. En dat zelfs met een voorsprong van 4 punten, want de concurrentie liet punten liggen.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 1a

De eerste kans was voor WV-HEDW, toen Ashraf Azzouz mocht aanleggen voor een vrije trap. De bal ging net naast. Het gevaar bleef vooral van de thuisploeg komen en na een goede actie van Azzouz Mervelinio Olijfveld te bereiken. Zijn schot ging echter voorlangs. Ook via de andere flank was WV-HEDW gevaarlijk met Tim Correia, die ook voorgaf richting Olijfveld. Dit keer ging zijn inzet net over het doel. Maar na 20 minuten was het wel raak Olijfveld, uit een voorzet van Nik Gabel schoot hij de bal in de verre hoek. Zo nu en dan kon Monnickendam ook gevaarlijk worden. Na een half uur zag Milco Binken zijn inzet geblokt worden door Gabel. Maar snel daarna werd het 2-0. Op aangeven van Azzouz was het Joost Heij die er 2-0 van maakte. Daarna werd Monnickendam weer even gevaarlijk, maar Matthijs Kuiper redde op de inzet van Kid Ronday. Met 36 minuten op de klok werd er vervroegd rust gehouden. Het begon te onweren in Amsterdam Oost en beide ploegen zochten de kleedkamers op.

Na een korte onderbreking kon het duel weer verder en nog voor er 45 minuten gespeeld waren, was het al 4-0. Eerst was het raak voor Azzouz, even later maakte Heij zijn tweede van de middag. Er werd gewisseld van helft en de thuisploeg deed kon het daarna wat rustiger aan doen, de wedstrijd was gespeeld. Ook Tim Correia kwam op het scorebord, nadat hij uit een voorzet van Azzouz de bal binnen stiftte. Monnickendam probeerde nog een eretreffer te maken en was opnieuw gevaarlijk via Ronday, maar hij stuitte opnieuw op Kuiper. Voor de thuisploeg kwam er nog één treffer bij. Nadat Danny Blom eerst de lat raakte, wist hij ook nog te scoren. Uit een hoekschop van Azzouz schoot hij binnen.

In de resterende 20 minuten werd er rustig aan gedaan en mocht Jordy Dijkhuizen na lang blessureleed zijn rentree maken. Toen WV-HEDW na afloop zag dat Scherpenzeel en Huizen hadden verloren, was het feest compleet.

Foto: Jan Vonk

WV-HEDW-trainer Valk: “Blij dat we op deze weg zijn terechtgekomen”

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)