WV-HEDW en HBOK halen uit

WV-HEDW is ook de derde competitie wedstrijd zonder kleerscheuren doorgekomen. Op eigen veld werd, zelfs met tien man, met 3-0 gewonnen van Monnickendam. HBOK haalde uit in Hoofddorp door met maar liefst 2-7 te winnen van Overbos. De streekderby tussen DVVA en Aalsmeer eindigde in 0-0.

WVHEDW is samen met AMVJ ook na deze speelronde zonder puntverlies. De ploeg van Martin Steenvoorden leek na tien minuten een zware middag tegemoed te gaan nadat Rob van Bunderen met rood van het veld weggestuurd. ‘Een vermeende elleboogstoot’, zei voorzitter Ronald Nijsen na afloop. “Ze hadden eerder al wat mot met elkaar maar ik vond het een strenge beslissing van de scheidsrechter. Het was een lucht duel en Rob zwaaide wat met zijn arm.”

Ondanks de numerieke minderheid kwam WV-HEDW geen moment in gevaar. De angst die na het wegsturen van Van Bunderen even overheerste was ongegrond. Vijf minuten voor rust werd Jesse Stroomberg gevloerd binnen de zestien meter. Ruben Loeve benutte dit buitenkansje en zette de thuisploeg op voorsprong.

Ook in de tweede helft had Monnickendam niets in te brengen. Zonder problemen controleerde de ploeg van Steenvoorden de wedstrijd. Een kwartier voor tijd maakte Ruben Loeve er 2-0 van en vlak voor tijd bepaalde Jesse Stroomberg de eindstand op 3-0.

Overbos-HBOK 2-7

HBOK was vanaf het eerste moment de bovenliggende partij in Hoofddorp. Tegenstander Overbos had weinig tot niets in te brengen. Bij rust stond het al 0-4. Henk Abercrombie opende de score vanuit een corner en Luke van Rheenen scoot een afvallende bal binnen voor de 0-2. Abercrombie maakte zij vierde van het seizoen vanaf de strafschopstip en Wouter Kloes zorgde voor de 0-4 ruststand. Door concentratieverlies kon Overbos na rust iets terug doen maar al snel pakte de ploeg van Don Guezen de draad weer op. Edward Peters maakte de 1-5 en Gino Scheffer de 1-6. Na de 2-6 was het uiteindelijk Koen van Haaren die de 2-7 aantekende. Het klasseverschil tussen Overbos en HBOK was vandaag veel te groot.

DVVA-Aalsmeer 0-0

De streekderby tussen DVVA en Aalsmeer eindigde zoals hij begon. Beide ploegen waren tot vanmiddag nog zonder puntverlies. Beide partijen konden na afloop leven met een punt maar DVVA had misschien iets meer recht op een overwinning. In de eerste helft waren Mark van den Hoek  en Christiaan Brommersma het dichts bij een treffer en namens Aalsmeer kreeg Calvin Coster de beste mogelijkheid.

Na de rust  was het DVVA-doelman Daan Waleson die goed ingreep en de inzet van Coster net onder de lat wegtikte. Floris van der Geest en Van den Hoek waren namens de thuisclub nog het dichtst bij een treffer.DVVA’s  centrale verdediger Joeri Bergacker zag zijn kopbal ook net naast gaan zodat de wedstrijd eindigde zoals hij begon.