WV-HEDW geniet van trainingskamp in Sevilla

Nu de voetbalcompetitie stil ligt, ontvluchten veel teams het koude Nederland om hun heil te zoeken in een warmer oord en zich daar voor te bereiden op de hervatting van de competitie. Ook de selectie van WV-HEDW ging op trainingskamp. De ploeg verbleef 9 tot en met 13 januari in het Spaanse Sevilla.

De selectie zetten afgelopen vrijdag in een aangename temperatuur van achttien graden voet op Spaanse bodem. Nadat alle spullen waren ingeladen, volgde een half uur durende busrit richting het hotel waar de spelersgroep de komende dagen ging verblijven. Een hotel dat op steenworp afstand lag van het Estadio Benito Villamarin, de thuisbasis van Real Betis Balompié, dat momenteel vijfde staat in de Segunda Division. Vanuit hun hotel kamers hadden de spelers een prachtig uitzicht op het stadion dat plaats biedt aan maar liefst 56.500 toeschouwers.

TrainingskampWVHEDW1

Nadat iedereen de weg naar zijn hotelkamer had gevonden en even had kunnen wennen aan de nieuwe omgeving, volgde een uitgebreide lunch. Daarna pakte de selectie gezamenlijk de fiets richting naar het sportcomplex van Universidad de Sevilla waar de eerste training werd afgewerkt. De eerste dag werd afgesloten met een diner waarna de selectie ’s avonds de kans kreeg om het centrum van Sevilla te verkennen.

Nadat de selectie voor het eerst wakker werd in Sevilla mocht het eerste elftal meteen aan de bak. Er stond namelijk al vroeg in de ochtend een oefenwedstrijd tegen tweedeklasser VV Helpman uit Groningen op het programma die voor WV-HEDW niet begon zoals gewenst. Al vroeg in de wedstrijd keek de ploeg tegen een 2-0 achterstand aan. Gelukkig zorgde Ruben Loeve er met een vrije trap voor dat WV-HEDW nog voor rust de aansluitingstreffer op het scorebord kon brengen.

Na rust speelde WV-HEDW een stuk beter en was het een wonder dat er een benutte strafschop van Floris Reurts voor nodig was om eindelijk langszij te komen, nadat eerder al drie keer de lat en twee keer de paal een doelpunt had voorkomen. En toen trad een eeuwenoude voetbalwet in werking. Als je zelf je kansen niet benut, doet de tegenstander dat wel en dit gebeurde uiteindelijk ook. Met een sluwe counter wist Helpman alsnog met een overwinning van het veld te stappen.

TrainingskampWVHEDW3

Nadat het eerste elftal geheel tegen de verhoudingen in had verloren was het de beurt aan WV-HEDW 2 om zijn kunsten te vertonen tegen het Spaanse La Orden FC. Via Joram Knigge kwam WV op een 1-0 voorsprong maar al voor rust had La Orden orde op zaken gesteld en keken de Amsterdammers tegen een 1-3 achterstand aan. Reden voor de trainer om tijdens de rust een paar wissels toe te passen en dat wierp in de tweede helft zijn vruchten af. Door twee goals van Thom Ridderbos kwam WV-HEDW weer langszij en Ward Kool zorgde er zelfs voor dat WV-HEDW op een 4-3 voorsprong kwam. La Orden maakte nog wel 4-4 maar toen Olmo van den Akker vlak voor tijd de 5-4 maakte leek La Orden zich gewonnen te moeten geven. Toch wisten de Spanjaarden vlak voor het sluiten van de markt alsnog de 5-5 te maken waardoor beide ploegen na een spectaculaire wedstrijd met een gelijkspel genoegen moesten nemen.

’s Avonds ging WV met de gehele selectie naar de wedstrijd Real Betis tegen Tenerife die Real Betis uiteindelijk met 3-1 wist te winnen.

Verslag: Jurgen Boegborn
Bron & Foto’s: WV-HEDW.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)