WV-HEDW in tweede helft langs TOB

WV-HEDW heeft vandaag een afgetekende 5-0 overwinning geboekt tegen TOB. Makkelijk was het niet in de eerste helft, maar in de tweede helft was het verzet van TOB gebroken. Voor TOB alweer de negentiende verliespartij dit seizoen en de ploeg speelt dan ook een klasse lager volgend jaar.

Voor WV-HEDW stond er nog wel wat op het spel vandaag. De ploeg van Martin Steenvoorden heeft zijn zinnen gezet op de laatst haalbare prijs, namelijk de derde periode. Als de ploeg zijn resterende wedstrijden wint heeft het deze prijs.

TOB had dus niet veel meer te verliezen en kon lekker vrijuit spelen. In de eerste minuut kwam WV-HEDW echter al op voorsprong door een prachtige goal van Joost Hobbel, die op tijd zijn draai weer heeft gevonden, zo lijkt het. Een monsterscore hing in de lucht, maar WV-HEDW had moeite met het opportunistische spel van TOB en de wedstrijd ging verassend gelijk op. TOB had zelfs een paar goede kansen, maar net als bij WV-HEDW stond de paal in de weg. Bij rust nog steeds 1-0.

Na de thee kwam WV-HEDW in zijn eigen spel en ging het domineren. TOB kwam er niet meer aan te pas en de score werd opgevoerd. Net na rust maakte Ruben Loeve de 2-0. Het duurde daarna even, maar in de slotfase ging het hard. Opnieuw Loeve met de 3-0, daarna Ward Kool met de 4-0 en tot slot wederom Joost Hobbel met de 5-0, tevens de eindstand.

Trainer Martin Steenvoorden was uiteindelijk tevreden:
Steenvoorden:’In de eerste helft hadden we heel veel moeite met TOB. Dat lag aan ons, maar was ook de verdienste van hen. In de tweede helft konden we ons eigen spel spelen en gelukkig kwamen toen ook de doelpunten. Joost Hobbel lijkt precies op tijd weer terug voor de nacompetitie.’

WV-HEDW heeft dus de eerste van het belangrijke drieluik gewonnen. Volgende week  wacht de uitwedstrijd bij Aalsmeer en als laatste komt Zandvoort op bezoek. Geen makkies, maar toch heeft WV-HEDW alles in eigen hand.

Steenvoorden:’De resterende wedstrijden zijn goede krachtmetingen voor ons. We spelen tegen ploegen die hoog op de ranglijst staan. Ik vind dat wij wel een prijs verdienen na dit goede seizoen’