WV-HEDW maakt na rust het verschil tegen BFC (6-1)

WV-HEDW nam het afgelopen zaterdag in Bussum op tegen BFC. In Bussum won WV-HEDW gemakkelijk van BFC: 1-6. Naast de club uit het Gooi speelt WV-HEDW ook voor de beker tegen HBOK en IVV. Laatste genoemde ploegen speelden zaterdag ook tegen elkaar, dit resulteerde in een 5-1 zege voor de ploeg uit Zunderdorp.

In Bussum kwam BFC na tien minuten spelen op voorsprong. Na een corner van WV-HEDW kon de thuisploeg counteren, waarna het direct raak was. Wel hadden de Amsterdammers gedurende de eerste helft het overwicht en werden er ook kansen gecreëerd. Voor de thuisspelende ploeg restte er niets anders dan het proberen op de counter. Deze omschakelingen werden onschadelijk gemaakt door doelman Matthijs Kuiper. Voor rust wist WV-HEDW toch nog tweemaal te scoren. Rico Bouwmans scoorde met het hoofd en ook Danny Blom was trefzeker.

Na rust had WV-HEDW volledig de controle over de wedstrijd en kwam de ploeg van hoofdtrainer Marcel Valk niet meer in gevaar. De 1-3 kwam op naam van een speler van BFC Bussum, die een eigen goal had gemaakt. De 1-4 werd gescoord door Joost Heij, de 1-5 door invaller Mervelinio Olijfveld en de laatste goal kwam weer op naam van Heij.
Trainer Valk kijkt positief terug op de wedstrijd. “Uiteraard ben ik dik tevreden met het resultaat. Denk dat we de hele wedstrijd wel gedomineerd hebben, met goed aanvallend spel. Het enige waar we nog scherp op moeten zijn is het eruit halen van de counters. We zijn daarin nog aan het zoeken naar de balans. Dat is niet gek, want we zijn pas net aan het seizoen begonnen en we hebben veel goede spelers. Daarin ben ik dus nog een beetje aan het zoeken.”
Aankomende zaterdag treft WV-HEDW op het eigen sportpark HBOK. Valk kijkt uit naar deze ontmoeting, aangezien het een tegenstander is die goede spelers hebben aangetrokken. “Voor ons is het goed om te kijken waar we echt staan, we hebben namelijk nu vier wedstrijden gespeeld. HBOK is voor ons een aardige graadmeter. Ik kijk er met plezier naar uit.”

Opstelling WV-HEDW: Kuiper; Gabel, Schartman, Bouwmans, Walraven; Van Aelst, Blom, Correia; Azzouz, Heij en Van Moerkerk.