WV-HEDW overklast NFC

WV-HEDW is ook na de vierde speelronde nog steeds zonder puntverlies. De ploeg van Martin Steenvoorden is u zelfs alleen koploper in de tweede klasse A. In Amstelveen won het eenvoudig met 1-4 van NFC. Een score die veel hoger had uit kunnen vallen.

Steenvoorden begon met Djoere de Jong in de spits omdat Rob van Bunderen maar iefst voor vier duels is geschorste naar aanleiding van een  vermeende elleboogstoot vorige week. Het was de tweede keer dat De Jong in de basis mocht beginnen en hij beschaamde het vertrouwen van zijn trainer niet. Met twee doelpunten, dat hadden er trouwens minimaal drie moeten zijn, inclusief de belangrijke openingstreffer had hij een groot aandeel in de overwinning.

De Jong: “Eindelijk! Het waren mijn eerste doelpunten van het seizoen. Ik ben er een heel jaar uitgeweest vanwege een hernia en ik begin steeds fitter te worden. Daarnaast hebben we een grote selectie van 22 man en dat betekend dat je iedere week moet knokken voor je plek. De trainer (Martin Streenvoorden, red.) is daar vanaf het begin heel eerlijk in geweest. We hebben vier goede spitsen dus je moet iedere training en wedstrijd aan de bak. Je kan het je niet permitteren om een training over te slaan. Ondanks dat zijn we wel echt een team. Onze aanvoerder van vorig jaar Justin Stam zit bijvoorbeeld op de bank maar als hij invalt vandaag is iedereen blij voor hem.”

 

Foto Jos Spitteler: Djoere de Jong maakt de 0-1

 

Het is een luxe probleem dat Steenvoorden heeft. Zijn eerlijkheid en openheid zorgt er wel voor dat iedereen voor elkaar door het vuur gaat. Ook tegen NFC was dit het geval. WV was veel sterker dan de zwaar gehavende ploeg van Patrick Lokken die maar liefst zes basisspelers miste door vakanties en blessures. Toch hielden de Amstelveners lang stand. Pas in de 43ste minuut wist Djoere de Jong een corner van Ashraf Azzouz binnen te koppen. Het was niet de eerste kans voor de ploeg uit Oost maar doelman Mark Coonen van NFC voorkwam meerdere malen een treffer.

Met de treffer was het wachten op een hoge score. NFC was amper over de middenlijn geweest en liet in de eerste helft slecht één schotje zien van Maarten Zwaan. Het was te veel van het goede om dat een kans te noemen. Wat Lokken in de rust tegen zijn spelers heeft gezegd is niet bekend maar effect heeft het niet gehad. Binnen zeven minuten in de tweede helkft stond het 0-3. Eerst ging Michael Schuit onder een bal door, “Ik zag niets door de zon”, waardoor Ruben Loeve zijn vierde van het seizoen kon maken en drie minuten later bleef de complete defensie van NFC stil staan toen Djoere de Jong een lange bal van Simon Admiraal binnen werkte.

Wv-HEDW juicht na de tweede goal van De Jong en WV’s derde

Het is aan Coonen te danken dat het geen monsterscore werd. De doelman reageerde zeer goed in een tweetal één tegen één situaties en verwerkte ook nog een aantal afstandschoten. Alleen op een goed uitgespeelde en snelle aanval van Stam en  Loeve en afgemaakt door Azzouz was hij kansloos.

Foto Jos Spitteler: Djoere de Jong (L) in duel met Michael Schuit (R)

Nikkie Bruineberg redde nog wel de eer voor NFC. Met een prachtig afstandschot in de kruising liet hij doelman Joep Albers kansloos. Het was zo’n beetje jhet enige dat de WV-doelman deze middag te doen heeft gehad. Voor zijn collega Coonen was dat wel anders. Coonen: “Ik hoop dat iedereen snel terug is. Vandaag hebben we niets te vertellen gehad. Volgende week tegen mijn oude club Overbos moeten we winnen anders wordt het een zwaar seizoen.”

Foto’s Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)