Foto Tom Poederbach: Gijs Roodbeen kopt de 3-0 binnen tegen Zandvoort

WV-HEDW ruikt periode, AFC haalt uit

WV-HEDW is dichtbij het winnen van de eerste periode in de zaterdag tweede klasse A. De ploeg van Martin Steenvoorden won overtuigend met 1-5 bij Overbos en zag concurrent DVVA verrassend verliezen van NFC (zie elders deze site). AFC haalde flink uit tegen Zandvoort de ploeg van Wesel Collijn won met maar liefst 8-1.

Overbos-WV-HEDW 1-5 (1-2)

Slechts één keer dit seizoen verspeelde WV punten  (1-1 tegen ZOB) maar van Overbos hoefde het vandaag weinig te vrezen. Met nog een wedstrijd tegen Opperdoes (dat vandaag met 1-6 verloor van ZOB) voor de boeg heeft de ploeg van Martin Steenvoorden de eerste periode titel voor het grijpen. Op 27 oktober valt de beslissing.

Tegen Overbos kwam de koploper geen moment in gevaar. Al vroeg in de wedstrijd stonden de Amsterdammers met 0-2 voor door doelpunten van Jesse Stroomberg en Djoere de Jong. Vlak voor rust deed de thuisploeg  iets terug via Van Laar. Het is dat WV direct na rust de voorsprong weer vergroot door opnieuw Stroomberg want anders had het nog wel eens lastig kunnen worden. Elftalleider Ronald Nijsen: “Overbos ging daarna tot twee keer toe alleen op onze keeper af. Dat die er niet ingingen was een wonder want zelfs voor een leeg doel wisten ze over te schieten.” Pas in de laatste minuten liep WV uit naar 1-5 door twee doelpunten van invaller Moustapha Aharouay. De zege was meer dan terecht maar volgens Nijsen iet wat geflatteerd.

AFC-Zandvoort 8-1 (3-0)

AFC heeft eindelijk een goed resulaat weten neer te zetten. Het waren de niet de eerste punten dit seizoen voor de ploeg van Wessel Collijn maar de manier waarop het gebeurde verdiende alle lof. Teammanager Tim de Groot: “Hier waren we echt aan toe. Wat een weelde ineens.” Bij rust stond AFC al met 3-0 voor maar in de rust hamerde Collijn er nog wel op dat de wedstrijd nog niet gespeeld was.

Foto Tom Poederbach: Woodward kopt de 1-0 binnen

Toen Zandvoort tien minuten na de hervatting met tien man kwam te staan na een rode kaart was dat echter wel het geval. In de 80ste minuut moest Zandvoort zelfs verder met negen man. Het zal AFC allemaal een zorg zijn. Deze klinkende overwinning had de ploeg hard nodig om in ieder geval weer het zelfvertrouwen een duw in de goede richting te geven. De Amsterdamse doelpunten werden gemaakt door Gijs Roodbeen (3x), Dustin Woodward, Frank Bakker, Benno Nihom, David Weinstein en Tom Verhagen.

Foto Tom Poederbach: Benno Nihom tekende voor de 2-0

Voor Verhagen was het een mooi afscheid. Aanstaande dinsdag vertrekt hij naar China om daar als jeugdtrainer aan de slag te gaan bij de nieuwe club van Dennis Purperhart (zie elders deze site).