Home / Algemeen / WV–HEDW veel te sterk voor OSV
OSV - WV-HEDW

WV–HEDW veel te sterk voor OSV

WV-HEDW heeft zich vanmiddag een waardig koploper van de tweede klasse A getoond door in Tuindorp met maar liefst 2-7 te winnen van OSV. Vanaf de eerste minuut waren de gasten de bovenliggende partij. Doordat veel wedstrijden uit 2A waren afgelast was het erg druk langs de lijn. En de vele toeschouwers zagen maar liefst negen goals. Een samenvatting en reacties zijn morgen (zondag) in de loop van de dag te zien op deze site.

Er was nog al wat ophef ontstaan de afgelopen week rondom deze wedstrijd omdat OSV spits Renco Bakker vorige week zei dat ze ook van WV zouden winnen. Of die uitspraak  de ploeg van Martin Steenvoorden op scherp heeft gezet is onduidelijk maar feit is wel dat WV vanaf het eerste fluitsignaal de strijdvaardigste ploeg was.

Na twaalf minuten lag de bal achter OSV doelman Marco Keevel. De corner van Robbert Stuut kwam achterin in Ashraf Azzouz en die zorgde er voor dat verdediger Sander Driehuis de 0-1 kon maken. Rustig combinerend zocht WV naar een tweede treffer. OSV dat twee bepalende spelers op het middenveld miste, Dick Bos was geschorst en Donny Sijbrands moest werken, kon totaal geen grip op het duel krijgen. Trainer Rene Panhuis: “Het klassenverschil was vandaag duidelijk zichtbaar. Bij ons ontbrak het vreemd genoeg aan felheid en strijdlust maar feit blijft wel dat WV gewoon sterker was.”

De 0-2 leek snel te volgen. Een goede individuele actie van Jesse Stroomberg, hij speelde vier man uit, werd door Djoere de Jong binnen getikt. Volgens de assistent scheidsrechter in buitenspelpositie.  Stroomberg had hier echte voor eigen succes  kunnen gaan en zo zijn mooie actie kunnen belonen met een treffer. De tweede goal kwam uiteindelijk  toch op naam van De Jong. Frank Ulhrich zette de aanval op, Stroomberg zette voor en de spits kon simpel binnen tikken. Het verzet van OSV, dat geen schijn was van de ploeg die vorige week met 1-2 van AFC won, leek gebroken.  DE 0-3 van Ruben Loeve in de blessuretijd zorgde daar helemaal voor.

Panhuis probeerde met een wissel (Ristie voor Dix) en een doorschuivende speler nog wat aan het spelbeeld te veranderen. De 1-3 van Jermaine Ristie, na een fout van Driehuis, leek daar voor te zorgen maar het krachtsverschil was simpelweg te groot.  Na wederom een goede actie van Stoomberg verwerkte doelman  Keevel de bal niet goed zodat De Jong zijn tweede van de  middag kon maken, 1-4.

In het laatste kwartier vielen er nog vier treffers. Eerst was het Loeve met de 1-5 voordat OSV invaller Stephan Guiteneau met de mooiste treffer van de middag, een schot van zo’n 20 meter in de kruising, de stand op 2-5 bracht. In de laatste drie minuten benutte WV-HEDW de vele ruimtes via de vleugels. Stroomberg scoorde eerst op aangeven van Loeve de 2-6 en het de laats treffer kwam ook op naam van Stroomberg. Nu was invaller Robert Boel de aangever.

“WV pakken we ook”, zoals Renco Bakker vorige week zei liep dus iets anders dan de spits vorige week voorspelde. Bakker: “Ik zei dat vorige week in alle euforie. Het heeft de boel in ieder geval op scherp gezet. WV-HEDW was vandaag gewoon een stuk beter en wij waren absoluut niet fel genoeg. 2-7 is niet nodig maar als we met 2-4 verliezen is daar niets op aan te merken.”

Morgen op deze site een uitgebreide samenvatting van OSV-WV-HEDW en reacties van spelers en trainers.

De wedstrijd van de week wordt u aangeboden door Bouwbedrif Denslagen en Vasco Profiel

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)