Home / Algemeen / WV-HEDW-verdediger Stijn Knigge keert bij Taba terug op oude nest

WV-HEDW-verdediger Stijn Knigge keert bij Taba terug op oude nest

Stijn Knigge werd afgelopen zaterdag met WV-HEDW kampioen in de tweede klasse maar zal er volgend seizoen niet bij zijn als de Amsterdammers in de eerste klasse uitkomen. De verdediger kiest ervoor om terug te keren naar het oude nest en zal volgend jaar zijn speelminuten maken bij Taba.

“De belangrijkste rede voor mij om terug te keren is omdat Hans Zwaal daar volgend seizoen trainer wordt en hij leuke plannen heeft met het team. Ik ken hem goed van toen ik zelf jeugdtrainer was bij Taba en we zijn altijd contact blijven houden. Ik wist dat hij ambitie had om trainer te worden en had hem beloofd terug te komen als hij de zondag 1 zou gaan trainen.”2-JB

Doordat Knigge volgend seizoen overstapt naar Taba zal hij qua niveau een hoop inleveren om bij zijn oude club te gaan spelen. WV-HEDW zal volgend seizoen zoals gezegd in de eerste klasse acteren terwijl Taba zich via de nacompetitie probeert de handhaven voor de vierde klasse. “De overgang zal groot zijn. Maar ik heb de keuze vooral gemaakt op basis van het feit dat ik de uitdaging bij Taba erg leuk vind. Het ging dit seizoen niet zo goed met Taba maar ik wil graag onderdeel zijn van het nieuwe Taba team. Op dit moment heeft Taba een hele goed jeugd en het lijkt me leuk om deze jongens te zien doorstromen naar het eerste elftal.”

17.05.2014_tavv_wv_1-0_145

Vijf jaar geleden ben ik naar WV-HEDW gegaan omdat ik graag hoger wilde spelen. Dat is gelukt en WV-HEDW bleek ook nog eens een heel erg leuke en gezellige club. Ik heb veel fantastische momenten meegemaakt zoals kampioenschappen en het team hoort zeker thuis in de eerste klasse alleen heb ik de laatste fase helaas van afstand mee moeten maken. Het niveauverschil en het verschil in professionaliteit tussen WV-HEDW en Taba is groot maar ik hoop dat ik bij Taba ook mooie dingen ga beleven en we de komende jaren een stap omhoog kunnen zetten.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: John Beckman

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)