WVHEDW al vroeg klaar met Jong Holland

Na twee nederlagen op rij heeft WV-HEDW weer weten te winnen in de zaterdag tweede klasse B. De ploeg van Martin Steenvoorden was mede dankzij een sterke start met 4-1 te sterk voor promovendus Jong Holland. Na een half uur stonden de Amsterdammers al op een 3-0 voorsprong.

Met de moeite om doelpunten te maken, rekenden de Amsterdammers al snel af. Twee vroege doelpunten van Mick van Moerkerk zorgden binnen dertien minuten al voor een riante 2-0 voorsprong. Uiteindelijk werd het na een klein half uur zelfs 3-0 via een benutte strafschop van Ruben Loeve. Steenvoorden: “De eerste helft speelden we erg goed. De snelle 3-0 voorsprong was prettig, zeker omdat we de afgelopen weken moeite hadden met het maken van doelpunten.”

Jong Holland koos in de tweede helft voor ‘alles of niets’ en dat leidde zelfs tot enkele kansen. In de 72ste minuut leidde dit zelfs tot een eretreffer. Steenvoorden: “De tweede helft speelden we matig. Met een mooie voorsprong op het scorebord hoopte ik op geen tegendoelpunten. Daarnaast was het slordig van ons dat wij de counters niet wisten uit te spelen om verder uit te lopen.” Dat lukte Joey van Lemmeren in de blessuretijd nog wel, waarmee hij de eindstand op 4-1 bepaalde.

Het betekende de eerste thuisoverwinning voor WV-HEDW dit seizoen. Steenvoorden: “We hebben vandaag goed gereageerd op de afgelopen weken, waarin we telkens moeite hadden om te scoren. Nu konden we onszelf eindelijk belonen met de overwinning.” Na zes wedstrijden staat WV-HEDW met negen punten op een zevende plaats.

Foto boven: Archieffoto Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)