WVHEDW bekroont opening uitbouw met zege op concurrent BOL

In de zaterdag tweede klasse A heeft WVHEDW voor de vierde keer op rij weten te winnen. Na de feestelijke opening van de uitbouw van het clubgebouw maakt het elftal van Martin Steenvoorden het feest compleet door naaste achtervolger BOL met 2-1 te verslaan. Vanavond een samenvatting en reacties van onze wedstrijd van de week.

Het was een zwaar bevochten zege voor de Amsterdammers. Voor zo’n 200 toeschouwers was het Jesse Stroomberg die de eerst mogelijkheid van de wedstrijd kreeg na mis tasten van Rene Rootlieb. Na net iets meer dan tien minuten was het echter toch al raak. Een goede voorzet van de snelle Wollersheim zorgde er voor dat clubtopscorer Ruben Loeve bij de tweede paal vrij kon inkoppen (0-1).

Loeve 1-0

Ondanks het lichte overwicht kwam Bol steeds meer aan voetballen toe. Hun kracht ligt duidelijk in de voorste twee linies en zeker bij spits Pieter Bas den Hartigh die vandaag nauwelijks in het spel voorkwam. Dat was vooral te danken aan het goede spel van invaller Willem Kiel die de zieke Mick Zwolle nog voor rust verving. Den Hartigh kreeg echter na twintig minuten ene levensgrote kans na een misser van Max Ribbens. Doelman Heimens redde op het schot en in de rebound haalde Ribbens de inzet van Platkvan de doellijn. Toch zou het een minuut later 1-1 worden.

Scheidsrechter Belkaraouia gaf de bezoekers namelijk een strafschop nadat Ribbens een lichte overtreding maakte op Timon Plak. Den Hartigh schoot vervolgens feilloos de gelijkmaker binnen (1-1).

07.03.2015_wv_1_bol_2-1_277

Een schot voorlangs van Leegwater (BOL) direct na rust zette de trend voor een leuke en vermakelijke, maar vooral spannende tweede helft. Steenvoorden gebruikten al zijn resterende wissel om het spel te doen kantelen. Jesse Stroomberg zag zijn inzet prachtig gekeerd worden door de uitstekende doelman Steven Boon en aan de andere kant vloog een vrije trap van Jack Schoon net over.

07.03.2015_wv_1_bol_2-1_161

Het was uiteindelijk weer een strafschop die de wedstrijd deed beslissen. Jan Biersteker vloerde de jonge, goed spelende, Jasper Santen. Een penalty was het gevolg. Mick van Moerkerk schoot deze veel te slap in en Boon kon eenvoudig redding brengen. De rebound deed WVHEDW echter toch juichen. Floris Reurts zette de weg getikte bal weer in en invaller Cees Smaal gaf het laatste tikje (2-1).

Later vanavond meer actuele foto’s en een samenvatting en reacties. Kijk voor de uitslagen, het programma en de stand op de klassenpagina van zaterdag 2A.

Foto’s Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)